home
golfnieuws
video
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Matthew Wolff naar LIV

  27 June 2022

  Matthew Wolff is de volgende speler die de PGA Tour vaarwel zegt. De pas 23-jarige Amerikaan maakt de overstap naar de LIV Golf Series.

  De overstap van Wolff hing al een tijdje in de lucht. Na een voortvarend begin van zijn carrière met een zege in zijn 3e toernooi op de PGA Tour zit de afgelopen jaren de klad erin. Hij reeg de gemiste cuts aaneen en kwam vaker in het nieuws vanwege slecht gedrag dan vanwege sportieve prestaties. Wolff lijkt met zijn sprong naar LIV te kiezen voor financiële zekerheid.

  Met Wolff is het deelnemersveld voor het 2e LIV-toernooi dat volgende week in Portland wordt gespeeld compleet. Sinds het 1e evenement in Londen eerder deze maand trok Greg Norman onder andere Bryson DeChambeau, Patrick Reed en Brooks Koepka aan.

  Sancties vanuit de tour

  Voor de spelers die vanuit de PGA Tour overstappen is zeker dat zijn voor onbepaalde tijd geschorst zullen zijn. De DP World Tour maakte vorige week bekend dat spelers een forse geldboete zullen ontvangen en onder andere niet deel mogen nemen aan het Genesis Scottish Open.

  Het rijtje spelers dat inmiddels al is overgestapt zal zijn schouders ophalen voor deze sancties. Dat zij enkel voor de dollars spelen is duidelijk. Voor de minder geldbeluste spelers kan het een extra drempel zijn om niet voor LIV te kiezen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  De fairway vinden is voor ons gewone golfers al moeilijk genoeg. Maar wat als de fairway slechts een yard breed is? Onmogelijk? Niet voor de beste spelers ter wereld.

  Advertentie
  Meer Nieuws