home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Huizing haalt het (net)

  7 november 2021

  Daan Huizing is in 2022 een van de Nederlanders op de European Tour. Op een zenuwslopende slotdag op Mallorca wist de Nederlander precíés bij de beste 20 op de jaarranking te eindigen.

  Huizing wist dat het deze week erop of eronder was in de Rolex Grand Final van de Challenge Tour. Als 17e op de jaarranking begon hij aan het slottoernooi, een plek bij de beste 20 gaf recht op promotie naar het hoogste niveau. Huizing had het in het slottoernooi dus in eigen hand. Een heel goede week zou promotie zeker veiligstellen.

  Een heel sterke week werd het niet. Huizing opende donderdag nipt over par en kon op vrijdag en zaterdag slechts een kleine move maken. Daarmee bungelde hij na 54 holes in de middenmoot van het kleine deelnemersveld. En belangrijker: als virtueel 21 zou de Nederlander net misgrijpen.

  Spannend tot het slot

  Het kwam dus goed. Was een zondag een walk in the park voor Huizing? Allesbehalve. Mede door de spanning stond er na de openingshole een double bogey op zijn kaart. Een hole later was +2 door een eagle alweer level par. Weer een hole later stond er weer +2 achter de naam van Huizing. Een birdie op 4 maakte het grillige begin compleet.

  Gelukkig voor Huizing kenden meer spelers een gespannen begin. Virtueel klom de Soestenaar daarom een plekje net binnen die felbegeerde top 20. Een plekje dat hij ondanks vier bogeys in het restant van zijn ronde niet meer weggaf, mede door een tweede eagle van de dag. Zijn naaste belagers kenden, gelukkig voor Huizing, een mindere dag of kwamen net tekort.

  4 Nederlanders op de tour

  De promotie van Huizing betekent dat ‘we’ volgend jaar waarschijnlijk 4 Nederlanders op de European Tour hebben. Joost Luiten had dit jaar gezelschap van Wil Besseling, Darius van Driel en Lars van Meijel. De eerste twee zijn net als Luiten al zeker van speelrecht voor komend jaar. Voor Van Meijel lijkt dat er niet in te zitten.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie