home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Deze week: toppers weer bijeen, Nederlanders in Rome

  2 mei 2023

  DP World Tour – DS Automobiles Italian Open

  Marco Simone GC – Rome, Italië – $ 3.250.000

  De DP World Tour is in Europa. In Rome staat het Italian Open op het programma dat wordt gespeeld op de Marco Simone Golf Club. Inderdaad, de baan waar later dit jaar zal worden gestreden om de Ryder Cup.

  Vorig jaar besloten veel potentiële Ryder Cuppers om het toernooi aan te grijpen als kans om voor te spelen. Helaas moet ontbreken de grote namen dit jaar op de deelnemerslijst. Voornamelijk omdat in de VS een van de designated events wordt gespeeld.

  Voor de vier Nederlanders is de Ryder Cup op dit moment mijlenver weg, al komt Joost Luiten in goede vorm naar Italië. Luiten werd vorige week in Zuid-Korea voor de derde keer dit seizoen derde en bestempelde daarmee nog maar eens weer helemaal terug te zijn.

  Ook de drie andere Nederlanders staan deze week op de startlijst. Voor alledrie geldt dat een goed resultaat welkom is.

  PGA Tour – Wells Fargo Championship

  Quail Hollow CC – Charlotte, NC – Verenigde Staten

  Het is flink aanpoten voor de topspelers in Amerika. Met het Wells Fargo Championship staat er opnieuw een zogeheten designated event op het programma. Dat betekent dat een groot deel van de wereldtop deze week op Quail Hollow aanwezig is.

  Opvallende absenten zijn Jon Rahm en Scottie Scheffler. Zij besluiten om rust te pakken en laten het Wells Fargo Championship aan zich voorbijgaan. Spelers mogen ieder jaar een van de designated events skippen. Voor de nummer 1 en 2 van de wereld is het de eerste keer dat ze niet op de starlijst staan.

  Ook zonder Rahm en Scheffler staat er weer een dijk van een deelnemersveld klaar in North Carolina. Rory McIlroy is na zijn zeer teleurstellende gemiste cut in The Masters terug. De Noord-Ier besloot vorige maand verrassend om de RBC Heritage over te slaan, wat zijn tweede gemiste designated event van het seizoen was.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie