home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Trip Tips: Ile aux Cerfs Golf Mauritius

  17 april 2024

  Hagelwitte stranden, azuurblauwe zee en felgroene fairways: wat kan een golfer zich nog meer wensen? Voor deze paradijselijke golfervaring moet je een stukje reizen. Op Maurtitius ligt Ile aux Cerfs Golf. Een golfparadijs op een onbewoond eiland in de Indische Oceaan.

  Naar een golfbaan op een onbewoond eiland ga je natuurlijk niet met de auto. Nee, wie een rondje op Ile aux Cerfs wil spelen moet geen last hebben van zeebenen, want het vervoer richting de eerste tee gaat per boot. De Ile aux Cerfs Golf Club ligt op het gelijknamige eiland aan de oostkust van Mauritius dat los van een kleinschalig hotel volledig leeg is. Een fotogenieke locatie waarop de zee nooit ver weg is.

  Het design van de hand van Bernhard Langer ging in 2003 open en is in die tijd gegroeid tot een van de beste banen van Afrika. Niet in de eerste plaats natuurlijk mede dankzij zijn unieke ligging. De fairways kronkelen over het gehele eiland en je hoeft nooit ver te kijken om een van de vele witte stranden die het eiland rijk is te zien.

  Meanderend over het eiland

  Maar we zouden Ile aux Cerfs tekort doen als we alleen de locatie zouden prijzen. Architect Langer heeft namelijk op de beperkte ruimte een meesterwerk neergelegd met niet een, maar meerdere signature holes. Net als de zee zijn ook de problemen nooit ver weg. Vanaf de tee is precisie een absolute must om een van een dag in een golfparadijs geen dag in de golfhel te maken.

  Ongeacht de vorm van de dag is een rondje op Ile aux Cerfs een idyllische belevenis. De holes nemen de bezoekers meanderend mee langs alle natuurlijke facetten die het eiland te bieden heeft. Van mangrovebossen, langs de stranden naar moerassen en vulkanisch gesteente. Reden genoeg om verder te kijken dan de green en af en toe een moment te pakken om de natuurlijke schoonheid tot je te nemen.

  De mooiste plek om te genieten van het schitterende uitzicht is de par 5 11e hole. Op deze lange, krappe par 5 is het halen van de green al een forse uitdaging, maar eenmaal bij de vlag volgt de beloning. Terwijl je omhoog klimt richting de hoger gelegen green ontvouwt zich aan de horizon een adembenemend uitzicht over de helderblauwe baai die zich gedurende de dag steeds meer vult met bootjes.

  Langer heeft bij zijn ontwerp ook duidelijk veel aandacht besteed aan de par 3’s die stuk voor stuk ondanks hun geringe lengte wel uitdagend zijn. Vooral vanwege het gevaar dat aan alle kanten van de greens loert. De korte 8e springt er in het bijzonder uit. Deze par 3 van amper 120 meter heeft een hoger gelegen green met 0 ruimte voor een gemiste afslag.

  De slothole heeft als klapstuk van de ronde nog een mooie verrassing in petto voor de echte durfallen. Voor de meeste spelers is deze relatief korte par 4 een leuke afsluiter met een uitdagende approach over een ravijn voor de green links van de fairway. Maar voor wie durft ligt er rechts nog een green over een nog groter ravijn. Deze Ultimate Challenge maakt de hole 30 meter langer en geeft de kans om een goede ronde nog meer glans te geven of om na een knappe par toch nog met een goed gevoel richting het clubhuis te rijden.

  Meer dan golf

  Met een vroege starttijd is het zonde om direct weer in de boot terug te stappen. Maak daarom van een dag op Ile aux Cerfs ook echt een volle dag. Zorg dat je vroeg de baan in kunt en geniet na je ronde nog van de rust op het eiland op een van de stranden.

  Verblijf je in een van de grotere hotels langs de oostkust van Mauritius, dan is een transfer vanaf je hotel naar de boot inbegrepen in de greenfee. Veel hotelgasten kunnen daarnaast rekenen op een mooie korting op de (forse) greenfee. In overleg met de club is het mogelijk om een niet golfende partner mee te nemen naar het eiland om een dag te relaxen aan het strand.

  Slaap in de Bubble Lodge

  Heb je altijd een keer willen overnachten op een onbewoond eiland? Verrijk je vakantie dan nog een beetje extra met een verblijf in de Bubble Lodge op Ile aux Cerfs. Op dit unieke hotel slaap je in een glazen koepeltje met uitzicht op de zee. ’s Nachts ben je samen met de andere gasten en hotelmedewerkers de enigen op het eiland. En met een beetje geluk kun je de volgende ochtend als eerste de baan in!

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie