home
golfnieuws
video
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Golftas meenemen in het vliegtuig

  15 April 2023

  Het fijne van golf is dat je het bijna over heel de wereld kunt spelen. Hoe leuk is het om tijdens je vakantie even een rondje te spelen in het buitenland. Waar moet je op letten als de set meegaat in het vliegtuig?

  Een goede travelbag is onmisbaar

  Op het vliegveld en in het bagageruim wordt er niet altijd even zorgvuldig omgegaan met je golftas. Dan kun je hem maar beter goed beschermen. Een stevige, slijtvaste travelbag is dan een investering die zich terug zal verdienen. Ben je van plan vaker met golftas op vakantie te gaan? Bezuinig dan vooral niet bij de aanschaf van een travel cover. De goedkopere opties stellen helaas vaak teleur en houden het geen jaren vol.

  Wie echt goede bescherming wil, kan kiezen voor een reistas met harde bovenkant of zelfs volledig harde behuizing. Let hierbij wel goed op het gewicht. Bij veel maatschappijen geldt er ook voor golftassen een maximum gewicht. Een harde case weegt al snel een paar kilo meer dan een zachte reistas.

  Bescherm je clubs ook in de tas

  Een veelgemaakte fout is dat mensen denken dat er in de travel bag niets meer met de clubs kunnen gebeuren. Ondanks de beschermhoes blijft je set tijdens het reizen gevoelig voor schade. Neem daarom een aantal simpele voorzorgsmaatregelen om teleurstelling te voorkomen als je tas opengaat.

  Je driver is als langste club natuurlijk het meest kwetsbaar. Als je golftas tijdens het transport op zijn kop terecht komt of ergens hard tegenaan botst is dit de eerste club die breekt. Niet waar je op zit te wachten. Een handige truc is om te zorgen voor een stok die lager is dan je driver. Bijvoorbeeld een bezemsteel. Stop deze in het midden van je tas naast de driver en hij kan een flinke klap opvangen.

  Je hebt ook zogeheten club protectors. Deze metalen stokken met een soort paraplu aan het eind zijn speciaal ontworpen om je clubs te beschermen tijdens het vliegen. Dit is vaak wel een betere en meer duurzame oplossing dan de bezemsteel.

  Tijdens het reizen zullen de clubs ook gegarandeerd tegen elkaar aan kletteren. Met alle gevolgen van dien. Om dit enigszins te voorkomen kun je een handdoek tussen de ijzers vouwen.

  Vaak een extra koffer

  Check vooraf goed of je clubs zomaar mee mogen in het vliegtuig. Het antwoord zal tegenwoordig vaker nee zijn dan ja, al zijn er maatschappijen die hier niet moeilijk over doen. Meestal geldt de golftas als een stuk ruimbagage. Mag je een stuk bagage meenemen en reis je verder alleen met handbagage? Dan kunnen de clubs mee. Zo niet, zul je bij moeten betalen voor een extra koffer.

  Overigens heeft KLM een mooie deal voor golfers. Als Flying Blue-lid mag je altijd kosteloos een golftas meenemen naast je ruimbagage, ongeacht je frequent flyer status. Het enige wat je moet doen is voor de reis een voucher invullen. Toon deze bij het afgeven van de bagage en je tas kan gratis mee aan boord. Deze voucher is ook geldig op vluchten van Air France, Air Corsica, Air Mauritius of Aircalin. Niet voor Transavia of Delta.

  Extra tip: vul de tas met schoenen etc.

  In principe mag de travel bag bij veel maatschappijen gevuld zijn met een golfset, ballen en een paar golfschoenen. In de praktijk kijkt men niet zo nauw. De reistas kan daarom ook een handige plek zijn om andere spullen mee te nemen die je liever niet in je koffer stopt of die niet meer passen. Bijvoorbeeld schoenen of badhanddoeken. Dat scheelt weer ruimte in je koffer. Let wel op dat je tas niet te zwaar wordt.

  Laatste Video

  Meer Video's

  De fairway vinden is voor ons gewone golfers al moeilijk genoeg. Maar wat als de fairway slechts een yard breed is? Onmogelijk? Niet voor de beste spelers ter wereld.

  Advertentie
  Meer Travel