home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Over De Grens: Millennium Golf

  27 oktober 2021

  Een half uur rijden van de grens bij Eindhoven, in het Vlaams Limburgse Beringen ligt Millennium Golf. In 2001 ging het complex pas volledig open, maar veertien jaar later ligt er een volwassen en bovenal zeer uitdagende baan. “Wij zijn andere clubs vaak net een stap voor.” Het zijn de woorden van Florian Dohmen, coursemanager van Millennium Golf. De jonge club met ongeveer 650 leden probeert op verschillende manieren de kwaliteit telkens te verhogen. Zo is het terugplaatsen van plaggen niet toegestaan. In plaats daarvan krijgt iedereen een zakje met zand en graszaad mee om uitgeslagen plaggen mee te vullen. Een initiatief dat navolging kreeg bij verschillende andere banen in België. Millennium Golf is niet de doorsnee baan die je in het Vlaamse binnenland aantreft. De 18 holes Championship Course laat zich moeilijk karakteriseren en biedt een grote verscheidenheid aan stijlen. “In de zomer laten we de rough groeien en heeft de baan wat weg van een inland links, waarmee we uniek zijn in Vlaanderen. Eigenlijk is het een mengeling van baansoorten.“, aldus Dohmen. De baan is gelegen aan recreatiegebied de Paalse Plas. Van deze prachtige ligging is goed gebruik gemaakt. Op de eerste negen komt dit water vier keer sterk in het spel. Door de strakke afwerking langs de waterhindernissen doen deze holes erg Amerikaans aan. Een bewuste keuze, want de par-5 3e is genaamd ‘Pebble Beach’ en heeft inderdaad iets weg van de iconische 18e hole van de beroemde baan. De par-3 8e springt er volgens ons echter het meest uit. Deze 165 meter lange hole – met stroke index 1 – speelt vanaf de backtee volledig over water en vereist dus een lange carry naar een ondiepe green.

  Waterrijk en uitdagend

  Wat over de gehele baan terugkomt is de uitdagendheid. Die zit hem in de lengte van de holes en het aanwezige water. Op sommige holes zelfs in een combinatie van beide. Want lang is Millennium Golf zonder twijfel. Al kan een ieder met keuze uit zes tee’s zelf bepalen hoe moeilijk hij het maakt. Wij speelden de baan op zijn langst vanaf de ‘Tiger Tee’s’ en kregen het voor onze kiezen. Ruimte voor foutjes is er toch al niet veel op Millennium en met een lengte van dik over de 6000 meter was het bij vlagen afzien.

  Kwaliteit in overvloed

  Voorop staat dat Millennium Golf een baan is van zeer hoge kwaliteit. Niet voor niets was de baan in 2019 het decor van de KPMG Trophy, een toernooi op de Challenge Tour.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie