home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Golftriptip: Lagos Portugal

  19 oktober 2022

  Niet is als golfer fijner dan tijdens de koude wintermaanden een paar dagen naar de zon. Geen wintergolf in dikke kleding op drassige fairways of wintergreens, maar gewoon rondjes in de polo in aangename temperaturen. Wij trokken in februari naar de onder golfers populaire Algarve in Portugal voor twee banen in Lagos.

  Lagos ligt in het zuid-westen van Portugal op zo’n 3 uur rijden van de hoofdstad Lissabon en een klein uurtje vanaf Faro. Het vissersplaatsje is in de zomermaanden een populaire plek voor toeristen. In de winter wordt het grotendeels uitgestorven stadje bevolkt door (seniore) bezoekers uit koudere delen van Europa. En golfers.

  Want hoewel de regio rondom Lagos en het grotere Portimao niet zo bekend is als bijvoorbeeld Villamoura heeft het golfers veel te bieden. Wie in het gebied verblijft heeft de keuze uit meer dan tien banen om te spelen. Dat zijn er teveel om in ons korte bezoek te stoppen. Onze keuze valt op Boa Vista Golf en Espiche Golf. Twee goed beoordeelde banen met een schappelijk prijskaartje. En twee banen met elk hun eigen karakter.

  BoaVista Golf & Spa Resort

  Onze golfbreak begint op BoaVista Golf & Spa Resort. Zoals veel banen in Spanje en Portugal is BoaVista meer dan alleen een golfbaan. Het resort bestaat uit verblijven van mensen met een tweede huis en het Bella Colina-complex met ruime vakantiewoningen voor de verhuur.

  Met € 63 (inclusief buggy) is de greenfee tijdens ons bezoek in februari meer dan schappelijk. Dit is wel een actietarief tijdens de wintermaanden. In het hoogseizoen (vanaf half februari) liggen de tarieven iets hoger. Wie op het resort verblijft krijgt 25% korting op de greenfeeprijs.

  Zoals je van een resortbaan mag verwachten is BoaVista vriendelijk voor spelers van
  elk niveau. Voor de hogere handicapper is de ruimte voor missers groot genoeg om een leuke ronde te spelen. Voor betere spelers bieden veel holes een mooie keuze tussen veilig spelen of met meer risico een aanvallendere lijn kiezen.

  Een signature hole kiezen is nog niet eenvoudig. Op de eerste negen is de par 3 6e een eye catcher. De green van de 150 meter lange hole ligt aan de andere kant van een fors ravijn, wat stalen zenuwen een moetje maken. Op de tweede negen springt 13e eruit. Vanaf de teebox op deze par 5 heb je een schitterend uitzicht over Lagos.

  Espische Golf

  Op een kwartier rijden van BoaVista vind je Espische Golf. De nog relatief jonge baan opende in 2011 zijn deuren. Elf jaar later ligt er een volwassen, uitdagende baan. Espische ligt iets verder van zee in de heuvels van Lagos.

  Ook voor Espische Golf geldt dat de greenfee begin februari zeer vriendelijk geprijst is. Met € 63 inclusief buggy krijg je veel waar voor je geld.

  Die uitdaging zit hem niet in de lengte. Met 5200 meter vanaf de standaard herentee is Espische met recht een korte baan te noemen. Het verlies in lengte is vooral te zien op de parren 5 die allemaal net iets meer of zelfs net iets minder dan 400 meter zijn en dus meer veredelde parren 4.

  Nee, de uitdaging op Espische zit hem in het hoogteverschil dat op vrijwel iedere hole zichtbaar is. De baan maakt dankbaar gebruik van zijn afgelegen ligging in de heuvels. Vanaf de hooggelegen eerste tee is het continu omhoog en omlaag met op veel holes blinde teeshots.

  Ook de marges langs de fairways zijn heel erg klein. Wie het korte gras mist vind zijn bal snel in de stugge struiken van Espische. Tel daar een doorgaans forse wind bij op en je begrijpt dat Espische ondanks zijn geringe lengte zijn tanden kan laten zien.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie