home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Over De Grens: Ternesse Golf

  24 oktober 2021

  Rondom Antwerpen liggen vijf volwaardige 18 holes golfbanen met elk hun eigen karakter. Vorige maand brachten wij al een bezoek aan de Royal Antwerp Golf Club. In deze editie bezoeken we de Ternesse Golf & Country Club in Wollegem. Volgens velen de beste baan nabij de Vlaamse havenstad.

  Ternesse Golf & Country Club

  De Ternesse Golf & Country Club is een echte ledenbaan met 1080 golfende leden. Desondanks zijn greenfeespelers altijd welkom en jaarlijks weten 3000 golfers van buitenaf de club te vinden.

  Wie nu een rondje loopt op de in 1976 opgerichte golfclub treft een andere baan dan vijf jaar geleden. Vorig jaar werd een traject afgesloten waarin de baan volledig op de schop is gegaan. “Gedurende de afgelopen vijf jaar is de baan in vijf fases geheel vernieuwd tot een moderner en beter design. Naast het uiterlijk is ook de algehele kwaliteit sterk verbeterd“, vertelt manager Piet Vandenbussche. “Alleen de driving range en de parkeerplaats moeten nog worden gerenoveerd, maar ook dit wordt binnenkort gedaan”.

  Het resultaat mag er zeer zeker zijn. De par-71 parkbaan biedt een grote verscheidenheid aan uitdagende holes. Vooral het verschil in holes is erg opvallend en een sterk punt van de layout. Zowel qua lengte als layout lijkt geen enkele hole op de andere. Waar de ene keer lengte goed van pas komt, is een hole later accuratesse van de tee juist weer van groot belang. Door deze verscheidenbeid is Ternesse leuk voor golfers van elk niveau.

  Een signature hole is moeilijk aan te wijzen, maar de 7e en 8e sprongen er volgens ons duidelijk uit. Tijdens de renovatie hebben deze holes ook de grootste verandering ondergaan. Hole 7 is op het eerste gezicht een eenvoudige par-4 met zowel aan de rechterzijde als voor de green een waterhindernis. De ondiepe green ligt verscholen in het bos en wordt aan de achterkant bewaakt door grote bunkers. Wie de 7e is doorgekomen, wacht direct een nieuwe uitdaging op de volgende hole. Deze korte par-3 is ondanks zijn geringe lengte zeker niet makkelijk. Voornamelijk door een imposante waterpartij voor en naast de green.

  Ook op de rest van de baan is water rijkelijk aanwezig op de Ternesse Golf & Country Club. Het water is lang niet op elke hole echt in het spel. Zeker de betere spelers zullen de hindernissen vaak niet eens opmerken, maar op een aantal holes is het oppassen geblazen. Ditzelfde geld voor de bunkers. Tijdens de renovatie zijn de bunkers om de greens en in de fairway verwijderd, nieuw aangelegd of verplaatst.

  Lagere handicappers doen er wel goed aan om van de backtee’s te spelen, want met 5392 meter van de medal tee’s is lengte niet het probleem. Vanaf de back tee’s meet de baan 5789, waarvan het grootste deel op de tweede negen wordt gemaakt. De holes na de turn zijn iets langer en lastiger dan op de eerste negen. Van deze holes zijn de 15e en 16e naar onze mening de mooiste. Twee lastige doglegs – een naar rechts en een naar links – die beide vragen om een goede afslag en een approach naar een goed bewaakte en hoger gelegen green.

  Facilciteiten op Ternesse

  Zoals gezegd wordt de driving range binnenkort opgeknapt. Hoewel deze aan alle vereisten voldoet, valt hij uit de toon bij de kwaliteit van de rest van de complex. Sterk punt is wel dat het gebruik van de ballen gratis is. Naast de driving range liggen drie oefenholes waar kan chippen en pitchen kan worden geoefend. Verder zijn er twee puttinggreens, waarvan er een direct aan het gezellige terras van het restaurant grenst.

  Hoogwaardige horeca

  Volgens Vandenbussche is het het geheel van golf en horeca dat Ternesse een bezoekje waard maakt. “Naast de prachtige golfbaan beschikken wij ook over een goed restaurant. Niet voor niets hebben we Nederlandse gasten die al dertig jaar lang elk jaar terugkomen.“

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie