home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  PING toont G425

  27 januari 2021

  In de zee van nieuwe clubs kan ook PING niet achterblijven. De nieuwste aanwinst in hun drivers en houtjeslijn gaat schuil onder de naam G425. Wat is er allemaal nieuw?

  Op het eerste gezicht is er niet veel veranderd aan de G425 ten opzichte van de G410. Ook op de jongste telg in de G-serie mag de inmiddels bekende Dragonfly niet ontbreken. Deze vinnetjes op de kop van het clubhoofd zorgen voor een betere luchtgeleiding en dus meer clubhoofdsnelheid.

  Wat verder opvalt is dat het verstelbare gewicht in de G425 niet in een ‘slider’ zit. In plaats daarvan kan een los gewichtje op drie verschillende plaatsen in het clubhoofd worden geschroefd. Al naar gelang je een draw of een fade wenst te forceren.

  Technische details

  Ook onder de motorkap van de G425 zijn de verschillen met zijn voorganger klein. We zien wederom de ‘Internal Dragonfly’. Binnenin de club is een versteviging gemaakt. Hierdoor kan PING de bovenkant van het clubhoofd extra dun maken. Het bespaarde gewicht is op praktische plaatsen in het clubhoofd geplaatst om de vergevingsgezindheid te vergroten.

  Ook PING’s techniek in het clubblad, het zogeheten ‘Precision Forged Face’ is in de G425 aanwezig. Volgens PING hebben ze het clubblad zo behandeld dat het optimaal presteert bij impact.

  Van goed naar beter

  Weinig nieuws onder de zon dus. Dat betekent niet dat de G425 bijna een exacte kopie is van de G410. Integendeel. PING zegt dat ze dit jaar hebben gebruikt om hun bestaande technieken verder te optimaliseren. Van goed naar beter. Dat kun je teleurstellend vinden, maar misschien is het juist wel eens een verfrissend geluid in de equipmentwereld. Een wereld waar men ieder jaar weer over elkaar heen valt met nieuwe ‘baanbrekende’ technieken. Waarom zou je niet eerst van iets goeds, iets beters maken?

  Max, LST, SFT

  Vertrouwd zijn ook de verschillende modellen in de G425-lijn. Voor de gemiddelde golfer is de de Max. Een vergevingsgezind model met een 460cc clubhoofd. Voor de betere golfer die op zoek is naar lage spinrates is er de LST. Ook is er met de SFT een draw biased model.
  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie