home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Mizuno verbetert ST-lijn

  27 januari 2021

  Mizuno zet steeds grotere stappen op het gebied van drivers en fairwaywoods. Voor 2021 betekent dat een optimalisatie van zijn ST-lijn.

  Mizuno staat natuurlijk bekend om zijn geroemde ijzers. Maar het merk wil meer. Het wil bij meer spelers in de complete tas zichtbaar zijn. Van wedges tot driver. Dat het voet aan de grond wil krijgen in de lange clubs was de afgelopen jaren zien met de ST-lijn. Met de ST-190 en opvolger ST-200 leverde Mizuno voor het eerst écht hoogwaardige woods af. De clubs verdwenen zelfs in de tas van tourspelers. Voorheen kozen Mizuno-spelers voor hun drivers en houtjes toch liever voor andere merken.

  De feedback die Mizuno kreeg van hun tourspelers bleek bijzonder waardevol bij het optimaliseren van de ST-lijn. Vooral in het geluid bleek veel ruimte voor verbetering. Mizuno ging met deze feedback en andere feedback aan de slag voor de nieuwe ST-Z en STX-X. Het resultaat is een verdere verbetering op het bestaande concept van Mizuno’s SAT2041 clubhoofd.

  Mizuno ST-Z

  Allereerst is er de ST-Z. De directe opvolger van de ST-200. De club richt zich op de lagere handicapper. Spelers die op zoek zijn naar veel afstand en dus lage spinrates in ruil voor iets minder vergevingsgezindheid.

  Mizuno ST-X

  Voor wie een vergevingsgezindere club wenst, is er de ST-X. Deze driver maakt gebruik van dezelfde technieken als de ST-Z, maar is draw biased. Dit betekent dat het gewicht iets meer naar de hiel van de club is geplaatst. handig voor spelers die van nature een kleine mis op rechts hebben.

  Prijzen en specificaties

  De nieuwe ST-drivers hebben beide een adviesprijs van € 499.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie