home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  LIV-rebel Otaegui wint in Andalucië

  16 oktober 2022

  Hij ging naar LIV, werd geschorst, won een rechtszaak, was niet meer nodig bij LIV en won op de DP World Tour. Dat is zo’n beetje het jaar van Adrian Otaegui. De Spanjaard won, ongetwijfeld tot ongenoegen van de tour, het Andalucia Masters op Valderama.

  Voordat er zondag was afgeslagen stond eigenlijk al vast dat Otaegui in zijn thuisland zou gaan winnen. Met 6 slagen voorsprong moesten er gekke dingen gebeuren om hem van de zege af te houden. Die gebeurden niet. Otaegui speelde een steady laatste ronde 68 (-3) om de overwinning ook met 6 slagen verschil over de streep te trekken.

  De zege van Otaegui is op zijn minst saillant te noemen. In juni deed hij als een van de eersten mee aan het eerste LIV-toernooi in Londen. Daarop besloot de DP World Tour op hem samen met een aantal andere overstappers te schorsen en een boete van 100.000 pond op te leggen.

  Daar was Otaegui het alleen niet helemaal mee eens en dus besloot hij samen met Ian Poulter om naar de Engelse rechter te stappen. Die oordeelde dat er voorlopig geen grond lijkt voor de DP World Tour om spelers te schorsen. In februari volgt de definitieve uitspraak, maar tot die tijd mogen DP World Tour-spelers gewoon hun toernooien spelen.

  Uitgekotst of niet, Otaegui, Poulter en anderen maken momenteel maar wat graag gebruik van die uitspraak. Al is het maar om punten voor de wereldranglijst te verdienen. Iets wat voorlopig bij LIV (nog) niet kan. Voor Otaegui geldt overigens dat hij na 3 toernooien aan de kant werd gezet door LIV. Met het tekenen van grote namen waren zijn diensten voorlopig niet meer nodig.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie