home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Winst met bijsmaak

  1 februari 2021

  Patrick Reed heeft zondag het Farmers Insurance Open gewonnen. Aan zijn winst zat wel een naar smaakje door het regelincident van een dag eerder.

  Dankzij een schimmige reputatie als het op eerlijkheid aankomt, was Patrick Reed al niet de populairste speler van de tour. Dat zat na afgelopen week niet beter zijn. De Texaan zoekt vaak het randje van de regels op en deze week was het wéér raak. Het overschaduwt Reeds negende overwinning op de PGA Tour. Die, gelukkig, niet op een slag aankwam.

  Want Reed won uiteindelijk ruimschoots op Torrey Pines. Als impopulaire speler weet hij hoe het is om discussie rondom zijn persoon van zich af te laten glijden. De hele golfwereld leek zondag met het voorval van een dag eerder bezig, behalve de hoofdpersoon zelf. Reed zelf speelde tussen alle discussie door een solide laatste rond om met liefst vijf slagen voorsprong te winnen.

  Spelers laten zich voorzichtig uit

  Reeds winst zal zijn mogelijke vals spel niet snel doen vergeten. In interviews na hun rondes lieten verschillende spelers zich al subtiel uit over hun tourgenoot. Zo zei Xander Schauffele tegen een journalist: “De gesprekken [over Reed] onder de jongens zijn vanzelfsprekend niet positief. Maar hij wordt beschermd door de tour en dat is het belangrijkste, denk ik.”

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie