home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Super scherpe start

  26 mei 2022

  Joost Luiten is na dag 1 van het Dutch Open de koploper. De Nederlander leek donderdag in ‘zijn’ toernooi op zijn homecourse de vorm te vinden.

  Dat dit nog niet het seizoen is van Joost Luiten werd in de aanloop naar het Dutch Open veel besproken. “In 2016 speelde ik voor het toernooi ook als een krant, maar won ik ‘m wel”, was Luitens antwoord op de vraag of hij deze week toch kon winnen. Donderdag leek een scenario als 2016 inderdaad realistisch.

  Want het was goed wat Luiten liet zien op een winderig Bernardus. Vanaf de tee, richting de greens en op de greens. Chippen, de achilleshiel van de Nederlander, was op weg naar zijn 65 (-7) slechts een keer nodig.

  Een toernooi win je vanzelfsprekend niet op donderdag, maar de sterke start van Luiten geeft hoop op een ommekeer in zijn seizoen. Tot op heden mistte de 6-voudig winnaar meer weekenden dan hij speelde en een 10e plaats in het kleine Steyn City Championship is voorlopig zijn beste resultaat.

  Pepperell en Højgaard een slag achter Luiten

  Eddie Pepperell en Rasmus Højgaard gingen donderdagochtend al de baan in. De Engelsman en de Deen tekenden voor een ronde 66 (-6) en staan na 18 holes een slag achter Luiten.

  Van Driel op -2

  Darius van Driel speelde net als Luiten in de middaggroep en kende een prima start. Zo laag als zijn landgenoot kon hij met een ronde 70 niet gaan. Vorig jaar werd Van Driel de beste Nederlander met een mooie 4e plaats.

  Titelverdediger vecht zich naar -4

  De zege ging tijdens het Dutch Open van 2021 naar Kristoffer Broberg. De Zweed verdedigt deze week dus zijn titel op Bernardus, maar kende raakte de afgelopen weken geen club aan. Broberg werd in maart vader en speelde net voor de geboorte zijn laatste toernooi. Donderdag was er slechts heel even iets van die afwezigheid te merken. Na een stoeve start knokte Broberg zich naar een knappe 68 (-4).

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie