home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Pepperell en Højgaard besten in de ochtend

  26 mei 2022

  Eddie Pepperell en Rasmus Højgaard hadden donderdagochtend het beste van het spel in het Dutch Open. De Engelsman en de Deen hadden 66 slagen nodig op Bernardus.

  De goede start van Pepperell is waarschijnlijk een flinke boost voor zijn zelfvertrouwen. Een paar jaar terug speelde de nuchtere Engelsman nog in de grote toernooien, nu is hij afgezakt naar plek 555 op de wereldranglijst. Pepperell verloor het vertrouwen in zijn swing en probeert langzaamaan weer de juiste weg in te slaan.

  Donderdag lukte dat. Pepperell, die zonder oefenrondes de baan in ging, had als vroege starter weinig last van de wind die later op kwam zetten en profiteerde optimaal van dat voordeeltje. Hij tekende voor 7 birdies en een bogey en daarmee een 66 (-6).

  Die score werd iets later geëvenaard door een van de publiekstrekkers van het toernooi. Rasmus Højgaard maakte 6 birdies, een eagle en 2 bogeys.

  Pieters start prima

  Voor Thomas Pieters is het deze week weer bijna een thuiswedstrijd. 2 weken geleden speelde hij op zijn homecourse Rinkven in Antwerpen het Soudal Open (9e), nu hoefde de Belg slechts een uurtje te rijden naar Cromvoirt. Pieters, net terug van het PGA Championship waarin hij 71e werd, leek weinig last te hebben van een jetlag. De oud-winnaar van het Dutch Open startte zijn toernooi met een 69 (-3).

  Besseling en Antonisse beste Nederlanders

  Dario Antonisse en Wil Besseling hadden met -1 de beste Nederlandse score van de ochtend. Antonisse won onlangs zijn eerste toernooi op de Pro Golf Tour en mag het deze week laten zien op de hoogste niveau.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie