home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Nog niet uit de race

  2 september 2023

  Joost Luiten is nog niet uit de race in het Omega European Masters. Hij zal zondag wel vijf slagen goed moeten maken op leider Matt Fitzpatrick.

  Zijn drive op de korte 7e hole zal Joost Luiten waarschijnlijk graag nog eens over mogen doen. De drivable par 4 levert al de hele week een karrenvracht aan birdies op, maar zaterdag stond er op de kaart van de Nederlander een 6. Luiten ging voor de green, miste de green ver rechts en moest nogmaals afslaan. Double bogey en van -1 voor de dag naar +1. Door bogey op de 8e ging de dagscore even naar +2.

  Als Luiten iets vaak heeft laten zien, is het dat tegenslagen hem niet van de wijs brengen. Op de 2e negen bleven de bogeys van de kaart en kon hij met vier birdies de weg omhoog weer vinden. Een rondje 68 (-2) was gezien de dure double op 7 een goede score en hield Luiten in de buurt van de top 10. Met -10 staat hij gedeeld 12e.

  Ook Fitzpatrick toont veerkracht

  Ook na 54 holes is het Matt Fitzpatrick die aan kop gaat in Zwitserland. De Engelsman ligt zo nog altijd op koers om op eigen kracht het Europese Ryder Cup-team in te komen. Daarvoor is alleen een zege genoeg.

  Fitzpatrick kende in tegenstelling tot de eerste twee dagen een wat rommelige ronde. Na een bogey op 1 volgden 4 snelle birdies. Op de 9e maakte hij van een korte birdieputt een bogey. Vier holes later leek hij de deur helemaal open te zetten door op de par 3 13e een double te noteren.

  Maar net als Luiten kwam ook Fitzpatrick een double bogey te boven. Op weg naar het clubhuis bracht de US Open-kampioen van 2022 nog vier birdies binnen om met een marge van twee slagen aan de slotdag te beginnen.

  De Zweedse Alexander Bjork en zijn landgenoot Ludvig Adberg vormen samen met Connor Syme een groepje achtervolgers op -13.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie