home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Matsuyama heeft eerste major in handen

  11 april 2021

  Hideki Matsuyama heeft zondag veruit de beste papieren voor de overwinning in The Masters. De Japanner begint met een comfortabele voorsprong aan de laatste ronde. Al is op Augusta nooit iets zeker.

  Het was een zaterdag die alle kanten opging. Justin Rose trotseerde de eerste twee dagen een droog en hard Augusta. De greens waren op het randje van onspeelbaar, wat echt lage scores lastig maakte. Maar halverwege de derde dag was daar opeens een grote regenbui die de boel flink op de schop gooide.

  Door de weersomstandigheden moesten de spelers van de baan af. Op dat moment waren de laatste flights op of net voor de turn. Na een onderbreking van meer dan een uur troffen ze een andere baan dan op de eerste twee dagen. De regen had de greens zachter en trager gemaakt.

  Matsuyama los na de break

  De nieuwe omstandigheden zorgen ervoor dat veel spelers moeite hadden om zich aan te passen. Voor Matsuyama was de regen een zegen. De Japanner voelde kwam na de onderbreking ijzersterk uit de startblokken. Matsuyama maakte birdies op de lastige 11e en 12e hole. Bijna temperde hij Amen Corner helemaal, maar een drieputt op de 13e weerhield hem van drie birdies op rij.

  Door de birdiereeks klom Matsuyama naar een gedeelde koppositie met Rose en Will Zalatoris. Hij besloot door te drukken. De Japanner leek de ballen aan een touwtje te hebben. Met een eagle op 15, een birdie op de 16e en nog een birdie op 17 nam Matsuyama opeens afstand van zijn cocurrenten. Hij gaat zondag op -11 met vier slagen voorsprong op jacht naar zijn eerste major.

  Rose blijft overeind

  Die concurrenten konden niet meekomen in het geweld van Matsuyama. Rose zag met lede ogen aan hoe hij de koppositie voor het eerst deze week verloor. De Engelsman begon voortvarend aan zijn ronde, maar had het naar mate de dag vorderde steeds moeilijker. Dankzij goed kort spel bleef de schade beperkt. Rose start zondag met -7 op vier slagen van Matsuyama.

  Rose staat niet alleen op die score. Ook Xander Schauffele, Marc Leishman en Will Zalatoris beginnen zondag op -7. Kansloos voor de zege zijn ze verre van. In het verleden is gebleken dat een ruime voorsprong geen zekerheid is voor de zege.

  Dat geldt ook voor Correy Conners en Jordan Spieth mogen nog hopen op het groene jasje. Conners moet met -6 vijf slagen goedmaken. Voor Spieth is die opgave vanaf -5 nog iets groter. Spieth won vorige week nog het Valero Texas Open.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie