home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Eindelijk weer Spieth

  5 april 2021

  Hij moest er 3,5 jaar op wachten, maar zondag was het eindelijk weer eens raak voor Jordan Spieth. De Texaan won het Valero Texas Open.

  Een aantal jaar geleden maakte Spieth in razend tempo naam in de golfwereld. Op zijn 24e stonden er drie majors en tal van andere zeges op zijn palmares. Na zijn derde majorzege in 2017 ging het langzaam bergafwaarts. Overwinningen bleven uit, het zelfvertrouwen verdween en de gemiste cuts stapelden zich op.

  Begin dit jaar, toen buiten de top 100 van de wereld vallen reëel leek, hervond Spieth zijn vorm. Meermaals deed hij lang mee voor de overwinning, maar die kwam er nog niet. Tot deze week. Spieth oogde in Texas ouderwets solide en zelfverzekerd. Ook vanaf de tee. Een onderdeel dat hem de afgelopen jaren zo vaak dwarszat.

  Geen walk in the park

  Spieth moest zondag Matt Wallace en Charley Hoffman van zich af zien te houden voor die zo verlangde zege. Wallace, samen met Spieth als leider gestart, kende een frustrerende dag waarop de birdies vrijwel uitbleven. Hoffman begon op twee slagen achterstand, maar hield de druk er continu op. Ouderwets koelbloedig bleef Spieth steeds een of twee stappen voor. Zo kwam er 3,5 jaar na zijn Open-zege op Birkdale eindelijk weer eens een overwinning.

  Met de zege is Spieth ook weer terug in de top 50 van de wereld. Een plek die recht geeft op deelname aan alle grote toernooien. Als oud-winnaar mocht deze week sowieso starten in The Masters, het toernooi waar hij zich in het verleden meer dan thuis voelde. Een Spieth in topvorm op Augusta National lijkt bijna een een-tweetje.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie