home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Woods en Nike na 27 jaar uit elkaar

  8 januari 2024

  Een samenwerking die oneindig leek, is ten einde gekomen. Tiger Woods draagt na 27 jaar niet langer de kleren van Nike. Dat maakte de Amerikaan maandag bekend via social media.

  Er gingen al langer geruchten dat Woods binnenkort niet meer met de bekende swoosh over de baan zou lopen. Nu is het dus officieel. In een bericht op social media bedankte Woods het wereldberoemde sportmerk en mede-oprichter Phil Knight. Sinds zijn debuut in 1996 was Woods ambassadeur van Nike en tekende hij meerdere miljoenendeals. Eind vorig jaar kwam er een eind aan de 10-jarige deal die hij in 2013 ondertekende.

  Waarom de samenwerking stopt, is nog onduidelijk. Er gaan geruchten dat Nike binnenkort helemaal stopt met het maken van golfkleding en golfschoenen. Jason Day, een andere speler die jarenlang verbonden was aan Nike, verscheen deze week in kleding van een ander merk in The Sentry. In 2016 trok Nike al de stekker uit de productie van golfclubs en -ballen.

  In zijn statement hint Woods op een ‘nieuw hoofdstuk’. Hoe dat er precies uit zal komen te zien is onduidelijk. Dat zullen we waarschijnlijk volgende maand weten als Woods gastheer is van de Genesis Invitational. Naar verwachting maakt de 82-voudig winnaar dan ook zijn debuut in het nieuwe seizoen. In december gaf Woods aan dat hij hoopt iedere maand een toernooi te kunnen spelen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie