home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Nieuwe spullen: TaylorMade Stealth 2

  10 januari 2023

  Vorig jaar bracht TaylorMade een revolutie in de equipmentwereld met een driver met clubblad van carbon. De ‘Stealth’ bleek een succes en krijgt een opvolger met een weinig verrassende naam: Stealth 2.

  De Stealth 2 borduurt TaylorMade vanzelfsprekend door op de succesforumule van de originele Stealth. Met een klein verschil. In de Stealth 2 is nog meer materiaal vervangen door carbon. Volgens TaylorMade is het de eerste driver ooit met meer carbon dan ander materiaal.

  Sinds de M1 en M2 drivers in 2016 heeft TaylorMade het gebruik van carbon in haar drivers steeds een beetje verder uitgebreid. Van alleen de bovenkant van het clubhoofd werd het gebruik doorgetrokken naar de zool en vorig jaar dus naar het clubblad.

  Het nut van carbon mag inmiddels duidelijk zijn. Door gewicht weg te halen uit het carcas van het clubhoofd kan op andere plekken strategisch gewicht worden geplaatst om de prestaties van de clubs te verbeteren.

  Meer carbon, meer vergevingsgezindheid

  In de Stealth 2 is er dus nog meer plek voor carbon. Volgens de officiële cijfers van TaylorMade is de toename 50 tot 75%, afhankelijk van het model. Ook de ring achterin het clubhoofd is in de Stealth 2 gemaakt van het lichtgewicht materiaal. Door deze extra gewichtsbesparing is de driver nog vergevingsgezinder dan zijn voorgangers.

  Veel hetzelfde

  ‘Waarom zou je heel veel sleutelen aan iets dat goed is?’, lijkt dit jaar bij TaylorMade het principe. We zien in de Stealth 2 – los van het extra carbon – dan ook heel veel terug uit de Stealth van vorig jaar.

  Uiteraard is TwistFace ook in de Stealth 2 aanwezig. Dit handig gebogen clubblad zorgt voor enige correctie op drives die niet helemaal in de sweetspot geraakt zijn. Toch is het clubblad geen complete kopie van dat uit de originele Stealth.

  TaylorMade is er namelijk in geslaagd om het carbon clubblad nog een beetje lichter te maken. Het 60X Carbon Twistface is daarnaast verder geoptimaliseerd om de prestaties over het gehele clubblad te verbeteren. Mede dankzij een verbeterde versie van de Inverted Cone Technologie.

  3 soorten Stealth 2

  Net als de Stealth van vorig jaar is er ook met de Stealth 2 weer keuze uit 3 verschillende modellen in de lijn.

  Stealth 2 (standaard)
  Het standaardmodel van de Stealth 2 heeft een 25 grams gewicht net boven de hiel van de club. Volgens TaylorMade de ideale positie voor optimale balprestaties.

  Stealth 2 Plus
  Voor de betere speler is er de Stealth 2 Plus. Als enige heeft deze de optie om gewicht te verplaatsen op het clubhoofd. Dit kan met een verschuifbaar 15 gram gewichtje net achter het clubblad. De Stealth 2 Plus is het low spin model met weinig vergevingsgezindheid.

  Stealth 2 Max
  Uiteraard is er ook gedacht aan de minder goede golfer. De Stealth 2 Max is het supervegevingsgezinde model met 30 gram gewicht in de hiel van de club. Dit contragewicht bevordert een draw en helpt slicers om de bal in de fairway te houden.

  Kies jouw stijl

  De Stealth 2 komt standaard in een felrode variant, maar voor wie liever een ander kleurtje heeft is er goed nieuws. Op de website van TaylorMade kun je jouw driver helemaal naar je eigen smaak stijlen.

  Prijzen en beschikbaarheid

  Een blik op het prijskaartje van de Stealth 2 is even schrikken. In Europa mag je € 759 neerleggen voor de driver. Dit kan vanaf 17 februari.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie