home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact
  Mizuno ST-G driver 2023.

  Mizuno ST-G

  6 oktober 2023

  In de nadagen van het golfseizoen brengt Mizuno een nieuwe driver en nieuwe fairwaywoods op de markt. De ST-G series richt zich op de betere speler.

  ST-G driver

  440cc meet de inhoud van de nieuwe ST-G driver. Een kleiner clubhoofd zorgt in de regel voor minder spin en dus meer afstand, maar maakt de club ook minder vergevingsgezind. Toch beweest Mizuno dat de ST-G over het gehele clubblad goed presteert. Met andere woorden: ook een bal die niet perfect in het midden van het clubblad zit, behoud zijn snelheid.

  Is de ST-G daarmee een club voor iedereen? Nee, wat ons betreft niet. Hoe goed een clubblad ook is, low-spin drivers (waar de ST-G invalt) blijven toch vooral geschikt voor goede spelers met een hoge swingsnelheid.

  Adviesprijs: € 600

  ST-G Titanium fairwaywoods

  Ook de ST-G fairwaywoods kun je beter in het schap laten staan, als je geen lage single handicapper bent. De compacte houtjes hebben ook als doel om de spin zo laag mogelijk te houden, voor zo veel mogelijk afstand en niet om de bal in de lucht te krijgen.

  Mizuno heeft geprobeerd het zwaartepunt zo laag mogelijk te krijgen door een metalen plaatje onderin het clubhoofd te monteren. Om gewicht te besparen is de crown (de bovenkant) van het clubhoofd juist heel dun gemaakt. op sommige plekken is het clubhoofd slechts 0.45 millimeter dik.

  Net als bij de ST-G driver is er veel aandacht uitgegaan naar het clubblad. Door hierin te variëren met diktes ontstaat er een soort trampolineeffect. Hierbij is vooral geoptimaliseerd voor ballen die lager op het clubblad geraakt worden.

  Adviesprijs: € 400

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie