home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Mizuno voor pro’s

  12 december 2021

  Dat Mizuno de beste ijzers maakt is een veelgehoord geluid onder de betere golfers. Niet voor niets kiezen veel pro’s zonder cequipmentdeal voor de Japanse ijzers. Met haar nieuwe Pro-serie wil Mizuno die golfer direct aanspreken.

  Helemaal nieuw is de Pro-lijn zeker niet. De Mizuno MP’s zijn al heel veel jaren een begrip, maar dit jaar heeft Mizuno de MP volledig uitgeschreven met een vintage look. Ook dat is weer niet helemaal nieuw. De Mizuno Pro’s zijn al heel wat jaren te vinden in Japanse golfshops.

  Mizuno Pro 221

  De Pro-ijzers komen in 3 smaken. Te beginnen met de Pro 221, een zeer klassieke blade zoals we gewend zijn van Mizuno. Superstrak, maar daarmee ook eigenlijk alleen geschikt voor de allerbeste spelers. Aan een blade kun je doorgaans niet heel veel veranderen en dat is ook met de 221 niet het geval. De ijzers zijn gemaakt van forged 1025E staal, de standaard staalsoort van Mizuno.

  Helemaal hetzelfde als zijn voorgangers in de MP-lijn is hij ook weer niet. Mizuno heeft een beetje gewicht weggehaald uit de hiel en verplaatst naar de achterkant van het clubblad. Dit moet zorgen voor een gedempter en aangenamer geluid bij impact.

  Mizuno Pro 223

  Voor wie full blades een beetje te lastig zijn, is er de Pro 223. Mizuno richt zich met deze ijzers op de hogere single handicapper of iets daarboven. Met andere woorden: de betere golfer die desondanks een beetje hulp kan gebruiken. De ijzers zijn minder klassiek dan de 221’s en laten zich het beste omschrijven als een player iron. Dat betekent iets groter, en iets vergevingsgezinder.

  De hogere ijzers (8 tot PW) zijn net als de 221 gemaakt van forged 1025E staal en delen dus het gevoel met de kortere slagen naar de green. De lage ijzers zijn daarentegen gemaakt van chromoly staal. Dit stelt Mizuno in staat om het clubblad iets dunner te houden, wat de balsnelheid ten goede zal komen.

  Ook in de lofts kiest Mizuno voor de Pro 223 een modernere aanpak. Met een ijzer 7 van 32 graden zijn de lofts aan de sterke kant.

  Mizuno Pro 225

  Als laatste in de Pro-lijn is er de Pro 225 die de directe opvolger lijkt van de MP-20 HMB (Hybride Muscle Back). Net als zijn voorganger is de 225 een vergevingsgezind ijzer in het jasje van een blade. Op het eerste gezicht oogt de club met zijn slanke lijnen als een blade, maar schijn bedriegt.

  De Pro 225 is er namelijk voor de iets hogere handicapper. Met zijn hollowbody ontwerp en diep zwaartepunt staat afstand en vergevingsgezindheid op 1. Iets wat zich ook laat zien in de zeer sterkte lofts.

  Begin februari in de winkel

  Op het eerste gezicht zien de nieuwe Mizuno’s er weer spectaculair uit in al hun eenvoud. Wie al begint te watertanden bij de foto’s moet nog even geduld hebbe. De Mizuno Pro 221, 223 en 225 liggen begin februari in de winkel.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie