home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Golfschoenen kopen? Eerst 180 meter slaan!

  10 oktober 2023

  Een Britse golfwinkel heeft een bijzondere manier gevonden om ervoor te zorgen dat alleen echte golfers zeer gewilde golfschoenen van Nike krijgen. Wie een paar wil kopen, moet eerst een drive slaan van minimaal 200 yards (ca. 180 meter).

  Sneakers zijn al jaren een gewild item om snel geld mee te verdienen. Tijdens zogenoemde drops worden gewilde exemplaren in heel kleine oplages verkocht en meestal tegen een hoger bedrag weer doorverkocht aan verzamelaars. Deze trend lijkt nu ook de golfwereld te hebben bereikt.

  Aanstaande vrijdag komen namelijk de langverwachte Travis Scott x Nike Air Jordan 1 Low golfschoenen op de markt. Een samenwerking tussen rapper Travis Scott en het bekende sportmerk. Nike en Scott werkten al meer samen, maar doen dat nu voor het eerst met een golfschoen.

  Alleen kopen na een goede drive

  Het animo zal vrijwel zeker groter zijn dan de voorraad. Om te voorkomen dat de populaire schoenen straks alleen in handen komen van mensen die uit zijn op geld, bedacht een winkel in Londen een plan. Voordat je met een doos naar de kassa kan, moet je eerst een drive slaan van minimaal 200 yards. Voor dames is de afstandseis overigens minder groot. Zij moeten minimaal 150 yards aantikken.

  Laatste Video

  Meer Video's

  De fairway vinden is voor ons gewone golfers al moeilijk genoeg. Maar wat als de fairway slechts een yard breed is? Onmogelijk? Niet voor de beste spelers ter wereld.

  Advertentie