home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Van Driel houdt de aansluiting

  12 mei 2023

  Darius van Driel heeft in het Soudal Open op Rinkven overtuigend de cut gehaald. De Nederlander heeft na 36 holes de top 10 in het vizier in Antwerpen.

  Voor Van Driel is iedere gehaalde cut dit seizoen een opsteker. Want dat het nog niet zijn seizoen is, is een understatement. Een blik op het zijn spelersprofiel op de website van de DP World Tour laat inmiddels een pijnlijke reeks zien. De laatste keer dat Van Driel het weekend mocht spelen was in het Kenya Open in maart. Toen wel met een mooie 11e plaats als resultaat.

  Na die 11e plek volgde een reeks van 4 gemiste cuts die deze week dus ten einde komt. De huidige nummer-156 van de Race to Dubai volgde zijn 69 (-2) op met een ronde 68 (-3) op Rinkven. De plek waar hij in 2019 nog 2e werd in de Belgian Knockout.

  Van Driel speelde vrijdag een zeer solide 2e ronde met 5 birdies en 2 – slordige – bogeys op 1 en 2 (zijn 10e en 11e). 2 korte gemiste parputts net na de turn stonden een nog betere score in de weg.

  Besseling en Kouwenaar naar huis

  Voor Wil Besseling en Koen Kouwenaar zit het toernooi in Antwerpen erop. Besseling moest vrijdag onder par duiken om vanaf level par de cut te halen. Dat lukte met een 72 (+1) niet. Kouwenaar had het deze week moeilijk tijdens zijn uitstapje naar de DP World Tour.

  Kouwenaar noteerde een 76 (+5) en een 75 (+4) en eindigt in de achterhoede. Zowel Besseling als Kouwenaar kunnen zich de komende week gaan voorbereiden op het KLM Open.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie