home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Van Dam in achterhoede

  4 augustus 2021

  Anne van Dam kon op de openingsdag van het olympisch golftoernooi voor vrouwen niet imponeren. Met +3 staat ze na de eerste dag in de achterhoede. Madelene Sagstrom staat namens Zweden aan kop.

  Dat Van Dam mee mag doen in Tokio is al een bonus. Hoewel ze niet voldeed aan de strenge eisen van NOC*NSF (een plek in de top 100 van de wereldranglijst) mocht ze toch afreizen naar Japan. NOC*NSF maakte een uitzondering omdat Van Dam vorig jaar door corona niet in Europa heeft kunnen spelen om haar ranking op te krikken.

  Met coach Maarten Lafeber aan de tas startte Van Dam woensdagochtend aan haar jacht naar een medaille. Hoewel haar vorm er het hele jaar al niet is, sprak ze haar hoop uit op olympisch eremetaal. Een medaille is na 18 holes helaas ver weg voor de Nederlandse. Van Dam startte met een ronde 75 (+3) en staat voorlopig 47e in het bescheiden deelnemersveld.

  Sagstrom aan de leiding

  Madelele Sagstrom had een beduidend betere start van haar toernooi. De Zweedse begon ligt na een ronde 67 (-5) voorlopig op kop. Sagstrom wordt gevolgd door de Amerikaanse nummer-1 van de wereld Nelly Korda op -4.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie