home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Tiger terug op Riviera

  10 februari 2023

  Guess who’s back. Tiger Woods is klaar voor een zoveelste comeback. Woods speelt volgende week ’zijn’ Genesis Open op Riviera.

  Via een korte tweet kondigde Woods vrijdag aan volgende week weer een tee in de grond te steken. Zijn laatste officiële start was afgelopen juli in The Open op St. Andrews. Op The Old Course miste Woods de cut.

  In december speelde Woods nog wel het PNC Championship met zoon Charlie en The Match met Rory McIlroy, Justin Thomas en Jordan Spieth.

  Vorig jaar speelde Woods in totaal 9 officiële rondes. Tijdens zijn terugkeer na het veelbesproken auto-ongeluk in februari 2021 haalde de 15-voudig majorwinnaar de cut in The Masters.

  De cut haalde hij ook in het PGA Championship, maar na 3 rondes trok een moeilijk lopende Woods zich terug. The Open zat er dus na 36 holes op. De laatste keer dat Woods een non-major speelde was in het Zozo Championship in oktober 2020.

  Met zijn terugkeer gaat Woods weer op jacht naar zege 83. Met 83 overwinningen staat hij nu met Sam Snead gedeeld bovenaan de ranglijst met meeste PGA Tour-zeges.

  De kans dat nummer 83 volgende week komt is bijzonder klein. Niet alleen vanwege de lange pauze van Woods, maar ook gezien de historie. Woods won verrassend genoeg nooit op Riviera, de baan waar hij in 1992 zijn eerste toernooi op de tour speelde.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie