home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Tiger realistisch over toekomst

  30 november 2021

  “Ik zal niet meer fulltime terugkeren op de tour, maar moet bepaalde toernooien kiezen om te spelen”, zei Tiger Woods in zijn eerste interview sinds zijn auto-ongeluk. Tegenover GolfDigest was Woods optimistisch en realistisch.

  Na maanden stilzwijgen is er opeens veel te melden rondom de persoon Tiger Woods. Vorige week verscheen een ultrakorte swingvideo vanaf de range. Deze week gaf Woods voor het eerst sinds zijn crash in februari een interview. Aan GolfDigest, een medium waarmee hij samenwerkt.

  In het interview van ruim een half uur sprak Woods niet over het ongeluk. Wel over de nasleep en de toekomst op korte en langere termijn. De belangrijkste vraag vanuit de golfwereld is uiteraard of we de 15-voudig majorwinnaar ooit nog op de baan zullen zien. Daarover was hij voorzichtig positief.

  “Ik wil weer spelen op de PGA Tour. Maar ik heb niet meer het lichaam om de Mount Everest te beklimmen. In plaats daarvan zal ik een paar toernooien moeten kiezen en daar mijn planning omheen bouwen.” Een bemoedigend signaal, zeker gezien de zware crash die hij begin dit jaar maakte. In dat licht is ieder toernooi waarin we Woods nog zullen zien een klein wonder op zich.

  Want dat Tiger het ongeluk overleefd heeft, is volgens sommigen al bijzonder. Het had ook niet veel gescheeld of Woods’ been had geamputeerd moeten worden. “Het was niet 50/50, maar de kans was er dat ik op een been het ziekenhuis zou verlaten.”

  Nog niet halverwegen

  Woods gaf ook aan dat hij nog een lange weg te gaan heeft. “Ik ben nog niet eens halverwegen. De spieren in mijn benen moeten nog aansterken.”

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie