home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Teams Presidents Cup bekend

  7 september 2022

  Captains Davis Love (Amerika) en Trevor Immelman (Internationaal) hebben hun wildcards voor de Presidents Cup verdeeld. Daarmee zijn de teams die eind deze maand de degens kruisen bekend.

  Love kiest voor ranking

  In de keuzes van David Love zaten weinig verrassingen. De Amerikaanse captain koos zijn spelers grotendeels op basis van de ranking. Dat betekende goed nieuws voor Jordan Spieth, Colin Morrikawa, Max Homa, Billy Horschell en Cameron Young. Ook voor Kevin Kisner was er goed nieuws. Als nummer-15 in de kwalificatie kreeg hij een telefoontje van Love.

  De 6 heren voegen zich bij 6 spelers die zich op eigen kracht al hadden geplaatst voor het team. Scottie Scheffler, Patrick Cantlay, Xander Schauffele, Sam Burns, Justin Thomas and Tony Finau moeten de Amerikaanse zege uit 2019 op Quail Hollow gaan verdedigen.

  Geen vetpot voor Immelman

  Als we de 2 teams naast elkaar leggen is Amerika, als vanouds, torenhoog favoriet. Waar Kisner bij de Amerikanen de laagst genoteerde spelers op de wereldranglijst is, moeten we bij de Internationals een stuk verder zakken.

  Hideki Matsuyama is als nummer-16 van de wereld op papier de sterkste speler in het team van Immelman. De Japanner zal waarschijnlijk samen met routinier Adam Scott het internationale team moeten gaan dragen. De 2 grote namen wist zich net als Corey Connors, Sungjae Im, Joohyung Kim en Mito Pereira automatisch te plaatsen.

  Immelman ga zijn 6 wildcards aan Si Woo Kim, K.H. Lee, Christiaan Bezuidenhout, Sebastián Muñoz, Taylor Pendrith en Cam Davis.

  LIV drukt zijn stempel

  De teamsamenstelling van beide teams is flink beïnvloed door, hoe kan het ook anders, LIV. Spelers die kozen voor een overstap zijn geschorst voor de PGA Tour en de Presidents Cup waarvan de tour organisator is.

  Dat betekende een hoofdpijndossier voor de 2 captains. Vooral Immelman zal tandenknarsend hebben toegekeken hoe Open-kampioen Cameron Smith koos voor de LIV-miljoenen. Ook LIV-spelers Anirban Lahiri, Louis Oosthuizen, Mark Leishman, Charl Schwartzel, Branden Grace en Abraham Ancer vielen af.

  Ook aan de kant van de Amerikanen vielen potentiële kandidaten af. Bryson DeChambeau, Dustin Johnson en Brooks Koepka mogen geen deel uitmaken van het team van Love.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie