home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Ryder Cup Vrijdag

  24 september 2021

  Aan het lange wachten komt een eind. Vrijdag begint eindelijk de Ryder Cup. Er wordt op Whistling Straits afgetrapt met foursomes.

  Spieth/Thomas vs. Garcia/Rahm

  Jordan Spieth en Justin Thomas waren in 2018 een vast koppel op Le Golf National. De goede vrienden speelden vier partijen samen en wonnen er drie. Captain Steve Stricker houdt het duo vrijdag het duo in stand en stuurt ze als eerste de baan in.

  Spieth en Thomas nemen het op tegen een Spaans koppel. Sergio Garcia en John Rahm maakten beiden deel uit van het Europese team in 2018, maar speelden niet samen.

  Johnson/Morrikawa vs. Casey/Hovland

  Twee rookies in de tweede partij. Collin Morrikawa maakt zijn debuut aan de zijde van Dustin Johnson die alweer zijn 6e Ryder Cup speelt. Aan Europese zijde is het Victor Hovland die zijn eerste stappen in de Ryder Cup zet. De Noor speelt ook met een ervaren rot. Paul Casey treedt voor de 5e keer aan.

  Koepka/Berger vs. Westwood/Fitzpatrick

  Over ervaring gesproken. Lee Westwood plaatste zich als 48-jarige knap op eigen kracht voor het team. Het wordt de 11e keer dat de Engelsman in een Ryder Cup speelt. Dat doet hij vrijdag aan de zijde van Matt Fitzpatrick die na zijn debuut in 2016 voor de tweede keer onderdeel is van het team.

  De Engelsmannen nemen het op tegen brute spierkracht. Aan Amerikaanse zijde maakt nog een van de 6 rookies een debuut. Daniel Berger speelt samen met Brooks Koepka.

  Cantlay/Schauffele vs. McIlroy/Poulter

  De foursomes worden afgesloten met een partij om op papier van te smullen. Aan Amerikaanse zijde spelen twee rookies hun eerste partij. Patrick Cantlay en de winnaar van Olympisch goud, Xander Schauffele. Ze nemen het op tegen twee Europese ervaringsdeskundigen. Rory McIlroy speelt samen met Mr. Ryder Cup Ian Poulter.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie