home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Mooie zondag in het verschiet

  10 september 2022

  Tijdens een bijzondere 3e dag van het BMW PGA Championship ontvouwden zich de contouren van wat een mooie slotdag kan gaan worden. Het tot 54 holes teruggebrachte toernooi ligt nog helemaal open en heeft verschillende verhaallijnen in zich. Joost Luiten en Wil Besseling spelen een bijrol, maar haalden de cut.

  Het zijn bijzondere dagen in Engeland. Terwijl het land rouwt om de dood van de koningin was het ongetwijfeld crisisoverleg op Wentworth. Donderdag besloot de organisatie om het spel direct te staken toen het grote nieuws binnenkwam. Ook vrijdag zou er in zijn geheel niet gespeeld worden. Na overleg met Buckingham Palace werd besloten dat het vlaggenschiptoernooi van de DP World Tour zaterdag hervat kon worden.

  En dus werd het passen en meten om zondag een winnaar te kunnen kronen. Terwijl circa 30 spelers, waaronder Joost Luiten, hun 1e ronde nog voltooiden was er al afgeslagen voor de 2e ronde van het 54 holes-toernooi.

  Net als donderdag was het door de natte omstandigheden prijsschieten voor de spelers. Het resulteerde in lage scores. Aan kop is het na 36 holes een Scandinavisch onderonsje tussen Viktor Hovland en oudgediende Søren Kjeldsen op -12. De 47-jarige Deen beleeft als nummer 608 van de wereld een wereldweek in Engeland. Hij gaat zondag als gedeeld leider op jacht naar zijn eerste zege sinds 2015.

  Op slechts een slag van de leiders staat onder andere de naam van Rory McIlroy. McIlroy, in 2014 winnaar op Wentworth, stoomde zaterdag met een ronde 65 (-7) naar de top van het leaderboard. Rafa Cabrera Bello en Belg Thomas Detry delen de 3e plek met de Noord-Ierse publieksfavoriet.

  Natuurlijk gaat het ook deze week veel over LIV. Al is het maar omdat meerdere LIV-spelers naar Engeland zijn gekomen om wereldranglijstpunten te scoren. Met hun schorsing op de PGA Tour is deze week een buitenkansje voor de nodige punten.

  Voorlopig lijken Talor Gooch en Adrian Otaegui met de meeste punten huiswaarts te keren. De Amerikaan is op -10 nog niets kansloos voor de overwinning. Een zege van Gooch of Otaegui zal overigens wel het laatste zijn waar de DP World Tour zondag op hoopt. Net als de PGA Tour is directeur Keith Pelley de LIV’ers liever kwijt dat rijk, alleen ontbreekt het hem aan de juridische middelen.

  Middenmoot voor Luiten en Besseling

  Joost Luiten en Wil Besseling zullen zondag niet mee gaan doen voor de overwinning. Beide Nederlanders haalden, ondanks een double bogey op de kaart, wel vrij overtuigend de cut. Luiten staat er met een 34e plek op -6 net iets beter voor de zijn landgenoot en -5. Voor Darius van Driel zat het toernooi er na 2 rondes op.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie