home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  McIlroy zet de toon, Detry start prima

  18 november 2021

  Op de eerste dag van het DP World Championship was het vooral Rory McIlroy die liet zien hoe het moet. De Noord-Ier leidt na 18 holes. Thomas Detry startte het beste van de twee Belgen.

  Het was donderdag goed scoren op de Earth Course va het Jumeirah Golf Estate. De plek was deze week traditioneel de beste 60 spelers van de European Tour bij elkaar komen om een flinke prijzenpot ter verdelen. En om te zien wie zich de winnaar van de Race to Dubai mag noemen.

  Die strijdt lijkt na een dag al grotendeels beslecht. Door de afmelding van Jon Rahm was het vooraf al zo goed als zeker dat leider Colin Morikawa of Billy Horschel die titel, als eerste Amerikaan ooit, zal gaan dragen. Laatstgenoemde kende een moeilijke eerste dag, Morikawa startte goed en ligt dus op ramkoers.

  McIlroy op stoom

  Maar de meeste aandacht ging donderdag uit naar Rory McIlroy. De tweevoudig winnaar van het DP World Championship liet nogmaals zien uit de voeten te kunnen in Dubai. Hij begon birdie-eagle en wist daarna nog vijf birdies te maken. Daar stond een enkele bogey tegenover voor een ronde 65 (-7) en twee slagen voorsprong op onder andere Joachim B. Hansen die vorige week het AVIV Dubai Championship won.

  Belgen beginnen wisselend

  Het oranje ontbreekt deze week voor het eerst in de 12-jarige geschiedenis van het DP World Championship. Belgiƫ is daarentegen dubbel vertegenwoordigd. Thomas Pieters en Thomas Detry kende een verschillende start van hun toernooi.

  Pieters won twee weken geleden nog in Portugal, maar miste donderdag nog de scherpte. De Antwerpenaar begon met een ronde 73 (+1). Detry zal dankzij een 69 (-3) tevredener terugkijken, al kende de Belg een duur slot van zijn ronde. Op de niet al te lastige par-5 slothole moest hij een double bogey noteren na een slechte tweede slag.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie