home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten start voorzichtig, wonder nodig voor Van Meijel

  11 november 2021

  Joost Luiten is het AVIV Dubai Championship redelijk gestart. De andere Nederlander, Lars van Meijel, kende een slechte eerste dag.

  De twee Nederlanders in Dubai hebben deze week elk hun eigen doel. Luiten probeert zich met een goed resultaat te plaatsen voor het DP World Championship dat volgende week eveneens in Dubai wordt gespeeld. De huidige nummer 89 in de Race to Dubai heeft een goed resultaat nodig om het toernooi niet voor het eerst sinds 2011 te missen. Alleen de beste 60 plaatsen zich voor het traditionele slottoernooi.

  Na donderdag lijkt Luitens doel ver weg. De Bleijswijker begon weliswaar met een ronde onder par, maar 71 (-1) was niet indrukwekkend in het birdiegeweld van veel andere spelers. Helemaal ontevreden zal Luiten ook niet zijn. Hij trapte zijn dag namelijk af met 2 bogeys. Met 3 birdies in het restant van zijn ronde trok hij die slechte start nog enigszins recht.

  Over slechts starts kon ook Lars van Meijel meepraten. Van Meijel probeert deze week in een laatste verwoede poging zijn kaart voor 2022 te bemachtigen. Als nummer 173 in de Race to Dubai volstaat alleen een uitzonderlijk goed resultaat. Daar kon donderdagochtend eigenlijk na vier holes al een streep doorheen.

  Van Meijel begon zijn dag met par, bogey, bogey, double bogey. De +4 na 4 holes werd uiteindelijk een +3 na 18. Met die score staat Van Meijel na 18 holes heel ver onderaan het leaderboard, waardoor eigenlijk de cut halen al vrijwel onmogelijk is.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie