home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Kim koel in de woestijn

  25 januari 2021

  De birdies vlogen je om de oren op de slotdag van The American Express. Toen de rook was opgetrokken was het Si Woo Kim die zijn derde PGA Tour-zege pakte.

  Met Tony Finau en Max Homa na 54 holes aan kop, leek een mooie tweestrijd uitgetekend. Beide heren boekten tot nu toe één zege en hikken tegen een tweede overwinning aan. Die kwam er niet.

  Zoals vaker had Finau moeite om van 54 goede holes 72 goede holes te maken. Of in ieder geval om een aanval van achteren af te wenden. Finau deed het met -4 op de slotdag niet slecht, maar genoeg was het niet.

  Want er was het nodige geweld van anderen. Patrick Cantlay liet zondag werkelijk niets heel van de Stadium Course op PGA West. De Amerikaan maakte birdie na birdie. Liefst elf stuks mocht hij er noteren. Toch was een ronde 61 (-11) en een nieuw baanrecord niet genoeg.

  Want de winnaar kwam wel uit de laatste flight. Si Woo Kim speelde een sterke slotronde. De Zuid-Koreaan bleef foutloos en noteerde acht birdies voor een ronde 64 (-8) en een totaal van -23. Een slag minder dan Cantlay.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie