home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  IJskoude putter zit Luiten dwars

  10 september 2023

  Joost Luiten kon in het Iers Open niet meedoen om de zege. Een koude putter weerhield de Nederlander van een nieuw topresultaat. Hij werd 15e in Ierland, waar de zege in naar..

  Voor een professionele golfer zijn er weinig dagen zo frustrerend dan de dagen waarop van tee tot green alles lukt, maar de putts niet willen vallen. Zondag was het Joost Luiten die zo’n dag had. Luiten speelde goed, bleef vanaf de tee uit de problemen en raakte vrijwel alle green. Alleen die putter.

  Luiten had zondag een heel lage ronde nodig om nog echt een gooi te kunnen doen naar de overwinning. Na rondes 67, 70 en 71 stond hij 5 slagen achter leider Hurly Long en een berg aan spelers, waaronder Rory McIlroy scheidden hem van de Duitser. Birdies maken was dus het devies.

  En kansen op birdies gaf Luiten zichzelf te over, maar van meet af aan wilde het op de greens niet lukken. Een gemiste birdieputt van net iets meer dan 2 meter bleek een voorbode voor de rest van zijn ronde. Want hoewel Luiten green na green raakte en meermaals een birdiekans had van minder dan 3 meter, wilden die kansen er niet in.

  De koude putter weerhield Luiten van een move richting de top van het leaderboard. Toen hij zuchtend van de 18e green liep stond er ‘slechts’ een slotronde 70 (-2) achter zijn naam. Die 70 had gezien zijn 17 greens in regulation en 35 putt makkelijk een dik in de 60 kunnen zijn.

  Normann duveltje uit doosje

  Voor Vincent Normann was de opgave zondagochtend nog een beetje groter dan voor Luiten. Ook de Zweed zal in zijn achterhoofd hebben gehad dat hij laag moest gaan. En dat is precies wat hij deed.

  Waar bij Luiten de putts niet vielen was het ‘geluk’ op de greens wel aan de kant van Normann. Tussen de 7e en 14e hole noteerde hij maar liefst 6 birdies in 8 holes tijd om openeens brutaal gedeeld aan de leiding te gaan. Met nog een birdie op de slothole zette Normann een target in he clubhuis op -14. Een target waar de een na de ander zich op stukbeet.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie