home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Huizing lijkt veilig

  9 oktober 2023

  Daan Huizing lijkt zijn speelrecht voor 2024 veilig te hebben gesteld. In het tot 54 holes gereduceerde Alfred Dunhill Championship werd de Nederlander fraai 10e. Matt Fitzpatrick won met zijn moeder aan zijn zij.

  Voor 3 van de 4 Nederlandse tourspelers is het de komende weken erop of eronder willen ze ook komend jaar volledig speelrecht hebben op de DP World Tour.

  Voor Daan Huizing is de druk een stuk afgenomen na zijn goede resultaat in Schotland, waar regen het toernooi naar maandag duwde en terugbracht tot 54 holes. Joost Luiten en Wil Besseling stonden ver van de cut af en besloten terug te vliegen.

  Huizing had daarentegen nog veel om voor te spelen. Met rondes 69 en 67 op respectievelijk Carnoustie en Kingsbarns stond hij er al goed voor voordat het noodweer losbrak. Het lange wachten werd maandag beloond. Huizing voegde nog een 67 op de Old Course toe aan zijn totaal.

  Als nummer-10 verdiende Huizing iets meer dan € 80.000. Belangrijke euro’s. Dankzij de fijne cheque klimt hij namelijk naar een 105e plek in de Race to Dubai. Over een paar weken ontvangt de top 118 een klaart voor 2024.

  Ook Darius van Driel zette een stap de goede richting op. Van Driel zette maandag een heel knappe 64 neer op Carnoustie, doorgaans de moeilijkste van de 3 banen, en eindigde als 25e. Daardoor klom hij naar een 125e plek in de jaarranking. Er is dus nog werk aan de winkel.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie