home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Geen wereldranglijstpunten voor LIV

  11 oktober 2023

  Spelers die de overstap hebben gemaakt naar LIV Golf krijgen ook in de toekomst geen punten voor de wereldranglijst. Dat heeft de tour te horen gekregen van de Official World Golf Ranking (OWGR).

  LIV deed vorig jaar juli een verzoek om het toekennen van wereldranglijstpunten voor haar toernooien. Dat verzoek is nu dus niet gehonoreerd. Volgens de OWGR is het 54 holes format zonder cut niet geschikt om op een goede manier de sterkte van de spelers te meten. Ook het gesloten systeem dat LIV hanteert, met slechts 48 spelers en zonder echte kwalificatiemogelijkheden voor buitenstaanders, is meegenomen in het besluit.

  De OWGR-directie wordt gevormd door de 4 majors, de PGA Tour, de DP World Tour en de associatie van gezamenlijke PGA Tours. De laatste 3 stemden niet mee over de toelating van LIV in verband met de vete tussen de tours.

  Punten voor de wereldranglijst zijn al langer een heet hangijzer voor LIV. Vorig jaar kocht het Saoedische circuit de kleine en onbekende MENS Tour in de hoop via die weg de OWGR te bereiken.

  Voor LIV-spelers ie het nieuws een flinke domper. Veel van hen hebben nu zeer beperkte mogelijkheden om wereldranglijstpunten te verzamelen. Het gevolg is dat ze steeds verder weg zullen zakken op de ranking en deelname aan majors wel kunnen vergeten.

  Brooks Koepka, Dustin Johnson, Cameron Smith en Bryson DeChambeau hebben door hun recente majorzeges voorlopig nog toegang tot alle majors. Maar voor bijvoorbeeld Patrick Reed loopt de 5-jarige exemption die hij in 2018 verdiende met zijn Masters-zege dit jaar af.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie