home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  European Tour wordt DP World Tour

  9 november 2021

  De European Tour gaat vanaf volgend jaar verder onder een nieuwe aan: de DP World Tour. Het staatsbedrijf van Dubai wordt in 2022 naamgever van de tour én pompt vele miljoenen in het circuit.

  Dat de European Tour de banden met het Midden-Oosten strakker aan zou halen, komt voor velen niet als er verrassing. De tour kon op financieel gebied wel een impuls gebruiken. Dat met de komst van oliegeld ook een commerciële naamsverandering wordt doorgevoerd is wel een verrassing te noemen. Dat is voor het eerst sinds de oprichting van de European Your in 1972, volgend jaar precies 50 jaar geleden.

  Voor de spelers is de samenwerking goed nieuws. Volgend jaar zal de totale prijzenpot van de tour uitkomen boven de 200 miljoen dollar. Dit is wel inclusief de miljoenen die bij majors verdient kunnen worden. Nog beter nieuws is dat toernooien die alleen door de European Tour worden georganiseerd minimaal 2 miljoen dollar prijzengeld zullen hebben. Voor veel toernooien, waaronder het Dutch Open, betekent dit een verdubbeling. Het DP World Championship, het slottoernooi in Dubai, krijgt een miljoen extra in de prijzenpot. Volgend jaar wordt en in Dubai 10 miljoen dollar verdeeld.

  Ook nieuwe toernooien

  De European Tour wordt steeds meer een wereldtour en de nieuwe naam doet daar eer aan. De tour spreekt in het persbericht over nieuwe toernooien in Japan, de Verenigde Arabische Emiraten én België. In de kalander voor 2022 staat het Soudal Open voor 12 tot 15 mei op het programma. Twee weken voor het KLM Open op Bernardus.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie