home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Elvira verpest Vlaams feestje

  26 mei 2024

  Nacho Elvira zag op de laatste dag van het Soudal Open bijna een voorsprong van vier slagen in rook opgaan. Op zijn tandvlees trok de Spanjaard de zege op Rinkven over de streep. Hierdoor zat er geen Belgisch sprookje in voor Thomas Pieters die een slag tekort kwam.

  Na dagenlange regenval was het zondag relatief droog in Antwerpen. Nacho Elvira temperde tijdens de eerste drie rondes een kletsnat en zompig Rinkven het beste. De man uit Spanje moest zondag met een marge van vier slagen op zoek naar zijn tweede zege op de DP World Tour.

  Het thuispubliek hoopte toch vooral dat Thomas Pieters een heel lage ronde uit zijn hoge hoed kon toveren. Pieters heeft deze week geen toernooi op LIV en dus maakt de ‘Range Goat’ een uitstapje naar de DP World Tour. Met rijendik publiek langs de fairway kon de Antwerpenaar in ieder geval rekenen op een berg steun van zijn thuispubliek. Al was het gat naar Elvira met zes slagen fors.

  En Pieters gaf ze waar ze voor kwamen. Met een voortvarende start maakte hij het gat snel kleiner. Elvira was zijn ronde met een birdie voortvarend begonnen, maar kreeg het gat naar de achtervolgers daarna niet groter. Terwijl er toch een flinke bui uit de lucht viel en het spel zelfs even werd stilgelegd vanwege ondergelopen greens, maakte Elvira zelfs 2 bogeys om veel spelers kansrijk te maken.

  Ook een berg met anders spelers bracht zichzelf in een kansrijke positie. Het was Pieters die als eerste onder luid applaus een target neerzette van -17. Een score waar de leider op dat moment met -18 slechts een slag van verwijderd was. Daarmee nam de druk op Elvira flink toe. De Spanjaard overleefde een hachelijke situatie op de par 5 17e en redde knap zijn par.

  Op de lastige 18e vond zijn drive de rechterrough, maar de relatief eenvoudige approach vond het midden van de green. Alleen een drieputt had de Vlaamse hoop levend kunnen houden. Die kwam er niet. Elvira’s birdieputt van een meter of 10 mistte zelfs rakelings de hole, waardoor flightgenoot Norgaard nog een kansje had. De Deen zag zijn birdieputt tot opluchting van Elvira langs de hole lopen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie