home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Detry en Pieters gelijk

  19 november 2021

  Thomas Detry en Thomas Pieters staan er goed voor na 2 dagen in het DP World Championship. Pieters maakte na een matige 1e dag veel goed.

  De twee Belgen in het slottoernooi van de European Tour delen na 36 holes dezelfde score. Thomas Pieters kan met een zeer fijn gevoel terugkijken op zijn 2e ronde op de Earth Course in Dubai. De Belg opende donderdag met 73 (+1) als een van de weinigen boven par, maar tekende 24 uur later voor een van de beste scores van de dag: 65 (-6). Pieters klimt daarmee naar de 13e plaats.

  Daar staat dus ook Thomas Detry die daar rondes 69 (-3) en 70 (-2) voor nodig had. Beide Belgen staan met -5 op 5 slagen van een groepje leiders. Met nog 36 holes voor de boeg een mooie uitgangspositie voor het weekend.

  McIlroy stagneert

  Donderdag was de dag van Rory McIlroy. De Noord-Ier zette met een ronde 65 (-7) de toon en pakte de leiding. Die leek hij ook mee te nemen naar de laatste twee dagen, maar op de slothole ging het mis. McIlroy’s derde slag vond het water voor de green, met een double bogey tot gevolg.

  De leider heet voorlopig dus niet McIlroy. John Catlin, Sam Horsfield en Shane Lowry delen na 36 holes de leiding. McIlroy en Zweed Alexander Björk volgen met -9 op een slag.

  Leider in de Race to Dubai Colin Morikawa hoeft zich over die positie geen zorgen te maken. De Amerikaan zit met -8 dichtbij de leiders en ligt op koers om als eerste Amerikaan de Europese jaarranking te winnen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie