home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Broberg wint Dutch Open

  19 september 2021

  Kristoffer Broberg heeft het Dutch Open gewonnen. De Zweed verdedigde zondag een ruime voorsprong, maar maakte het onnodig spannend. Darius van Driel werd de beste Nederlander.

  Met zeven slagen voorsprong viel er zondag eigenlijk meer te verliezen dan te winnen voor Broberg. Toch moet de druk op zijn schouders enorm geweest zijn. Na zijn eerste zege op de European Tour in 2014 viel de Zweed in een diep gat. Vanuit de top 100 viel Broberg terug naar een plek buiten de top 2000 van de wereld.

  Uit het niets mag Broberg zich na een weergeloze week op Bernardus weer een winnaar noemen. Vanaf dag 1 drukte hij zijn stempel op het toernooi. Zo stevig dat hij zondag met liefst zeven slagen voorsprong op jacht naar de overwinning.

  Een birdie op de eerste leek een streep te zetten door de hoop op een spannende slotdag. Maar die kwam er wel. Broberg voelde ongetwijfeld toch spanning en kon de birdietrein van de afgelopen drie dagen niet op stoom krijgen. Dat lukte wel bij Alejandro Canizares en Matthias Schmid. Beide stoomden op richting de leider. Zeven slagen waren er opeens nog twee.

  Dat Broberg uiteindelijk toch aan het langste eind trok op Bernardus mag zelfs nog een klein wonder heten. Op de par 5 12e ging alles mis voor de Zweed. Terwijl hij een hoge score in de ogen keek wist hij vanuit een lastige ligging een chip te holes voor bogey. Een hole later vond zijn naaste belager Schmid het water ver rechts van de green op de par 3 13e.

  De twee holes bleken voor een groot deel bepalend. Het maakte dat Broberg relatief zorgeloos richting het clubhuis kon. Zwaar geemotioneerd holede de 34-jarige Zweed zijn parputt op de laatste om zichzelf tot 101e winnaar van het Dutch Open te kronen.

  Van Driel 4e en beste Nederlander

  Voor Darius van Driel werd het een mooie week op Bernardus, de plek waar hij vaak traint. Met een foutloze ronde 69 (-3) sloot hij de week in stijl af. Een 4e plaats in eigen land is een keurig resultaat voor Van Driel die daarmee met afstand de beste Nederlander werd.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie