home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Bradley zit sprookje Fowler dwars

  16 oktober 2022

  Keegan Bradley heeft zondag het Zozo Championship in Japan gewonnen. Bradley dwarsboomde met zijn 5e overwinning een voor velen gedroomde zege van Rickie Fowler.

  Rickie Fowler en Keegan Bradley die strijden om de zege. Het is een zin die in 2014 een stuk normaler had geklonken dan in 2022. Voor de laatste keer dat een van beiden een beker in de lucht mocht houden moeten we namelijk best een stuk terug in de tijd.

  Met de naam van Fowler bovenaan het leaderboard na 54 holes lagen de verhaallijnen bij een zege voor het oprapen. De kleurrijke publiekslieveling won in 2019 het WM Phoenix Open, maar raakte daarna de vorm volledig kwijt en reeg de in 2020 en 2021 de gemiste cuts en andere mindere resultaten aan elkaar. De grote vraag was zondag dan ook of Fowler na ruim 1300 dagen weer eens kon winnen.

  Het werd dus Bradley voor wie zijn laatste overwinning zelfs nog langer geleden was. In 2018 won de Amerikaan het BMW Championship waarna eveneens een flinke vormdip om de hoek kwam kijken. Bradly knokte terug wat zich deze week ook vertaalde in een zege.

  Makkelijk kwam die niet tot stand. Want hoewel Fowler van meet af aan zijn vorm van de afgelopen dagen niet kon vinden kwam een andere flightgenoot juist razendsnel uit de startblokken. Andrew Putnam startte net als Bradley op -13 een slag achter Fowler en begon met twee snelle birdies om de leiding te pakken.

  Niet veel later pakte Bradley met twee birdies de koppositie weer over en ook Fowler gaf zich niet gewonnen. Met vijf holes voor de boeg leek er geen vuiltje aan de lucht voor Bradley. Twee slagen los en niet de moeilijkste holes voor de boeg. Maar Bradley besloot het vooral zichzelf lastig te maken met een bogey op de par 5 14e en twee holes later nog een bogey met onder meer een shank uit de greenside bunker.

  Als een echte kampioen rechtte de 36-jarige Amerikaan de rug met een knappe birdie op de 17e. Fowler had in de tussentijd twee grote kansen laten lopen om op gelijke hoogte te komen. Ook Putnam moest met een bogey op 17 de handdoek gooien.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie