home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Besseling 6e in Spanje

  10 september 2021

  Wil Besseling heeft het Spaans Open als gedeeld 6e afgesloten. Op de laatste dag kon hij geen vuist meer maken richting de top. De zege ging naar Rafa Cabrera Bello.

  Voor Besseling was een 6e plaats een mooi resultaat en een flinke sprong richting kaartbehoud. Toch zal de top 10 plaats een licht bittere nasmaak hebben voor de Nederlander. Besseling speelde lang foutloos, maar gooide zaterdag zijn glazen in met een slordig slot van zijn ronde.

  Aan de andere kant moet Besseling met vertouwen vertrekken uit Spanje. Tijdens het Dutch Open en vorige week in het Alfred Dunhill Championship moest hij zijn koffers vroegtijdig pakken. Een week later was de zege lange tijd in zicht.

  Een zesde plaats betekent dat Besseling in de Race to Dubai klimt naar de 92e plaats. Daarmee lijkt kaartbehoud een zekerheid voor de man die tot vorig jaar bestemd leek voor de Challenge Tour. Om net als in coronajaar 2020 mee te doen aan het slottoernooi in Dubai zal Besseling nog wel een reeks goede resultaten nodig hebben.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie