home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Besseling 15e na mooi slot

  21 april 2024

  Wil Besseling heeft er met een sterke slotronde een 15e plaats uitgesleept in de Abu Dhabi Challenge. Daarmee werd hij de beste Nederlander in de Verenigde Arabische Emiraten.

  Vijf Nederlanders stonden deze week aan de start van de Abu Dhabi Challenge. Vince van Veen en Wouter de Vries ontvingen een invitatie van de toernooiorganisatie en mochten zonder speelrecht hun opwachting maken op de Challenge Tour.

  Na een gedwongen onderbreking van 3 weken was het voor de vaste spelers zaak om de draad weer op te pakken in de jacht naar promotie. Wil Besseling deed daarin aan Nederlandse kant de beste zaken. Besseling zal na zijn degradatie van vorig seizoen zijn zijn pijlen richten op een snelle terugkeer op de DP World Tour.

  Met dat doel voor ogen leek het een weinig vruchtbare week te worden voor de West-Fries. Besseling perste er zondag echter een knappe 63 (-7) uit. Dankzij dat sterke slot klom hij op de laatste dag nog 23 plaatsen naar de 15e plek.

  Zoveel winst zat er voor de andere landgenoten die het weekend haalden niet meer in. Wouter de Vries eindigde zijn uitstapje naar de Challenge Tour als 38e. Lars van Meijel kan zich met een 48e plek opmaken voor volgende week.

  Garrick Porteous pakte de overwinning in Abu Habi. De Engelsman bleef Alexander Levy een slag voor.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie