home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Adberg speelt zich in de kijker

  3 september 2023

  Kan Luke Donald nog om Ludvig Adberg heen? Het Zweede supertalent won zondag het Omega European Masters, zijn eerste zege als prille prof, en deed daarmee een grote gooi naar een van d Ryder Cup wildcards. Joost Luiten eindigde opnieuw in de top-5.

  De naam van Ludvig Adberg viel de laatste weken steeds vaker als het ging om de wildcards voor de Ryder Cup. Vreemd voor iemand die voorafgaand aan deze week 200e op de wereldranglijst stond en pas een aantal maanden als professional speelt. Volgens de kenners mogen we Adberg scharen in een lijstje met buitengewone talenten.

  Zondag zette Adberg een eerste stap richting het gelijk van deze kenners. De Zweed begon twee slagen achter Matt Fitzpatrick en leek heel lang zijn meerdere te moeten erkennen in de Engelsman. Op de slotholes vond Adberg opeens een andere versnelling. Juist op het moment dat Fitzpatrick fout op fout begon te stapelen.

  Zo draaide het beeld in rap tempo compleet in het voordeel van Adberg. Hij maakte birdies op 14, 15, 16 en 17 om gedeeld en nam zo de leiding over van Fitzpatrick die op zijn beurt bogeys noteerde op 15, 16 en 18.

  Voor Adberg is het zijn eerste overwinning sinds hij in juni professional werd na een indrukwekkende amateurcarrière. Maandag maakte Ryder Cup-captain Luke Donald zijn wildcards bekend en met deze zege is de kans dat de naam van Adberg daartussen zit nog een beetje groter geworden.

  Nieuwe topnotering voor Luiten

  Joost Luiten kon zondag niet echt meer een rol van betekenis spelen. Desondanks klom de Nederlander met een mooie slotronde 65 naar een 5e plek voor alweer zijn 4e top 5-plek van het seizoen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie