home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Zeldzame regen legt spel plat in Dubai

  26 januari 2023

  Het aantal jaarlijkse regendagen in Dubai is op een, hooguit twee, handen te tellen. Donderdag zorgde een zeldzame bui ervoor dat er pas in de middag werd gestart in de Dubai Desert Classic.

  Wie vanmorgen vroeg de scores wilde checken op de website van de DP World Tour zal vreemd hebben opgekeken. Vanwege zware regenval was de Emirates Golf Club niet speelbaar. Een unicum in de woestijn waar een zandstorm vaker voorkomt dan een regenstorm.

  Maar het spel lag dus de gehele ochtend stil. Pas aan het begin van de middag konden de eerste flights eindelijk de baan in. Met nog altijd heel veel regenwater op en langs de fairways.

  Wil Besseling mocht als een van de eerste flights de baan in en kon als een van de weinigen zijn ronde voltooien. Besseling miste vorige week in Abu Dhabi de cut en kende in Dubai opnieuw een moeizame start. De Nederlander was snel 3 over par, vocht zich terug naar level, maar met 2 late bogeys viel hij opnieuw terug.

  Voor Joost Luiten, Darius van Driel en Daan Huizing was het een verloren dag. Zij konden vanwege een late starttijd helemaal niet in actie komen en starten pas morgen rond half 10 lokale rijd hun eerste ronde. Luiten en Huizing spelen de eerste 2 dagen overigens samen.

  Thomas Pieters gaat donderdag als leider naar bed. Vorige week mistte hij als titelverdediger nog de cut in Abu Dhabi, maar het spel lijkt terug. Pieters is na 15 holes -5.

  Nummer-1 van de wereld Rory McIlroy kreeg ook 15 holes in de boeken en is -2. Hij, en veel anderen, zullen tandenknarsend kijken naar Patrick Reed die wederom in opspraak is geraakt, maar voorlopig met -4 wel goed speelt.

  De LIV-speler wilde McIlroy begin deze week begroeten op de range. Toen zijn uitgestoken hand niet werd beantwoord gooide de Amerikaan een tee naar McIlroy. Gisteren bleek dat Reed de Noord-Ier op kerstavond had gedagvaard.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie