home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Woods vestigt nieuw record in The Masters

  12 april 2024

  De kans dat Tiger Woods deze week zijn 6e groene jasje gaat winnen, lijkt na vrijdag heel erg klein. De 5-voudig Masters-winnaar haalde wel voor de 24e keer achter elkaar het weekend. Een Masters-record.

  Voor Woods was het deze week de 26e keer dat hij deelnam aan The Masters. In 1995 maakte hij als amateur zijn debuut en ook in 1996 mocht hij als US Amateur-kampioen meespelen op Augusta National. Dat jaar was het de eerste en enige keer dat zijn toernooi slechts 2 dagen duurde. Woods moest in zijn jaren als professional een paar edities missen. In de jaren dat hij wel meedeed haalde hij dus ieder jaar de cut.

  Als Woods morgen afslaat, is dat de 24e keer op rij dat hij erbij is op zaterdag. In zoveel aaneengesloten deelnames het weekend halen lukte nog nooit iemand in de historie van The Masters. Tot deze week deelde Woods het record met Fred Couples en Gary Player. Bij beide heren stokte de teller op 23. Bij Jack Nicklaus, met 6 groene jasjes recordhouder, kwam de teller nooit verder dan 15. Nicklaus moest zich in 1983 terugtrekken vanwege rugklachten.

  Overigens speelde Woods niet ieder jaar ook daadwerkelijk 4 rondes. In de koude editie van vorig jaar trok Tiger zich voor de laatste ronde terug vanwege fysiek ongemak.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie