home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Woods krijgt belangrijke functie in PGA Tour Enterprises

  8 maart 2024

  Tiger Woods heeft een functie te pakken als board member van het nieuwe PGA Tour Enterprises. Samen met twaalf anderen vormt Woods de directie van het onlangs opgezette commerciële bedrijf.

  PGA Tour Enterprises zag onlangs het levenslicht en moet worden gezien als entiteit waaronder de PGA Tour haar commerciële activiteiten zal gaan uitvoeren. Waar de PGA Tour op papier een non-profit was, zal binnen het nieuwe bedrijf geld verdienen juist centraal staan. Onder de paraplu van PGA Tour Enterprises zal naast de PGA Tour ook de DP World Tour vallen, waarmee de PGA Tour sinds 2022 een strategische samenwerking heeft.

  Binnen het nieuwe bedrijf krijgt de PGA Tour negen van de dertien directiezetels. De overige vier gaan naar de Strategic Sports Group (SSG). Dit Amerikaanse investeringsfonds dat onder andere eigenaar of aandeelhouder is van grote sportteams als Liverpool en de Boston Red Sex gaat 3 miljard investeren in PGA Tour Enterprise.

  Naast Woods gaat ook Jay Monahan een van de bestuursstoelen in gaan nemen. Monahan is op dit koment commisioner van de PGA Tour en was eerder al benoemd tot CEO van het nieuwe bedrijf. De overige stoelen zullen bekleed worden door onder andere Patick Cantlay, Peter Malnati, Adam Scott, Webb Simpson en Jordan Spieth.

  Onduidelijkheid rondom PIF blijft

  Over een eventuele rol voor het Saoedische investeringsfonds (PIF) binnen PGA Tour Enterprises is vooralsnog niets duidelijk. Op 6 juni van vorig jaar werd bekendgemaakt dat de PGA Tour en PIF, de drijvende kracht achter LIV Golf, samen willen gaan werken. Sindsdien is het akelig stil en lijkt een samenwerking niet aanstaande.

  Met de miljardeninvestering vanuit SSG heeft de tour het Saoedische miljoenen ook niet direct meer nodig. Helemaal uitgesloten is een samenwerking met de PIF niet. SSG heeft eerder laten weten bereid te zijn om een deel van hun aandelen te verkopen, mocht de deal toch rondkomen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie