home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Wind wint van Luiten

  29 april 2023

  Het was zaterdag een survival of the fittest tijdens de tweede ronde van het Genesis Korea Open. In de sterke wind bleven niet veel spelers overeind. Ook Joost Luiten moest het onderspit delven tegen de omstandigheden.

  Voordat Luiten ├╝berhaupt had afgeslagen was men in Korea al twee onderbrekingen verder. Harde regen en stevige wind maakten het spelen tijdelijk onmogelijk, maar toen de regen voorbij was konden de spelers met een late starttijd ook de baan in.

  Makkelijk was het alleen nog altijd niet. De harde wind vroeg de spelers om creatief te zijn en lang niet iedereen slaagde voor die test.

  Luiten leek in eerste instantie wel opgewassen tegen de Koreaanse wind, want na drie holes was de Nederlander -2 voor de dag en gedeeld 3e. Waar hij vrijdag na een moeizame start de weg omhoog vond, ging het een dag later andersom.

  Een bogey op de 4e begon een reeks van acht holes waarin Luiten zes slagen inleverde. Ondanks dat meer spelers het lastig hadden, duikelde hij van de 3e plek naar een plek buiten de beste 30. Luiten kreeg daarna het schip nog wel in rustiger vaarwater en kon met twee birdies en een bogey nog iets terugdoen.

  Meedoen voor de overwinning lijkt desondanks uit beeld. Op -2 staat Luiten zes slagen achter leiders Pablo Larrazabal en Robert McIntyre die knap overeind bleven.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie