home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Willett schenkt Homa de zege in bizar slot

  19 september 2022

  De zege in het Fortinet Championship ging zondag naar Max Homa. Na afloop ging het toch vooral over de manier waarop hij die zege binnenhaalde. Of hoe Danny Willett hem verspeelde.

  In een regenachtig Napa Valley voltrok zich tijdens de laatste ronde een mooie tweestrijd tussen titelverdediger Homa en Willett. De Engelsman behield vorig seizoen ternauwernood zijn tourkaart grotendeels door het wegvallen van geschorste LIV-spelers. Lang leek hij op weg om zijn speelrecht voor de komende jaren al in het eerste toernooi van het nieuwe seizoen binnen te halen.

  Want 2 slagen scheidden Homa en Willett op de 18e green. Alles leek dan ook in kannen en kruiken toen hij zonder problemen zijn 3e slag op een kleine 2 meter van de hole legde en Homa met 3 nog voor de green lag. Het aloude golfcliche dat het niet over is tot het over is, bleek nogmaals waar.

  In een alles-of-niets-poging chipte Homa zijn bal aggressief naar de hole. Met succes. Zijn birdiechip vond op hoge snelheid de hole. Willett kon slechts ongemakkelijk glimlachen, maar had nog altijd een putt voor de winst. Die ging ruim langs de hole en ook de putt voor een verlenging viel niet.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie