home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Wiesberger keert terug

  23 november 2023

  Bernd Wiesberger wil na 2 seizoenen LIV terug naar de DP World Tour. De tour heeft het verzoek van de Oostenrijker goedgekeurd, waardoor hij komend jaar weer op het Europese circuit zal spelen.

  Wiesberger was in 2022 een van de eerste spelers die de overstap maakte naar het toen nog nieuwe LIV. Na 2 seizoenen komt dat avontuur nu dus tot een eind. De Oostenrijker moest na een wisselend seizoen afwachten of er volgend jaar een plek voor hem zou zijn binnen LIV. Het antwoord bleek ‘nee’. Om volgend jaar opnieuw op het Saoedische circuit te mogen spelen had Wiesberger zich moeten kwalificeren tijdens een kwalificatietoernooi volgend maand.

  Daar had de 38-jarige Wiesberger geen zin in. Hij besloot daarom een verzoek neer te leggen bij de DP World Tour om weer toe te treden tot de tour. Aan dat verzoek heeft de tour – na betaling van boetes – gehoor gegeven. In een statement schrijft Wiesberger dat hij in januari terug wil treden op de tour.

  Niet de eerste terugkeerder

  Wiesberger is niet de eerste speler die terugkeert naar de DP World Tour. Pablo Larrazabal speelde het eerste LIV-toernooi in Londen en kwam daarna terug. Adrian Otaegui speelde meerdere LIV-toernooien, maar kwam in het 2e seizoen niet meer in actie.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie