home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Weinig uitschieters

  21 maart 2024

  Van de drie Nederlanders die donderdag in het Porsche Singapore Open afsloegen, wist alleen Joost Luiten onder par te komen. Voor Darius van Driel en Daan Huizing is er werk aan de winkel.

  Het trio oranjespelers kon op de openingsdag van het Porsche Singapore Open niet meegaan in het birdiegeweld van een groot deel van het veld. Joost Luiten deed met een ronde 70 nog wel enigszins goede zaken, al staat hij met die score op een 45e plaats en na 18 holes al op 6 slagen van de leiders.

  Voor Luiten had er donderdag nog wel meer in het vat gezeten. De Nederlander zette met 5 birdies genoeg rood op de kaart voor een lage score. Een bogey en een double bogey leverden dure averij op, op een dag dat er lage scores op het bord werden gezet.

  Darius van Driel en Daan Huizing hadden ongetwijfeld getekend voor de score van Luiten. Van Driel leek af te stevenen op een score onder par. Ook de kersverse winnaar liep laat in zijn ronde nog tegen bogeys aan. Van Driel leverde op de 15, 16 en 17e hole een slag in. Daar stond nog wel een birdie op de 18e tegenover om op level par binnen te komen.

  Voor Daan Huizing was het al snel een dag om te vergeten. Hij begon de dag nog wel met een birdie op zijn openingshole. Niet snel daarna maakte het lachen ongetwijfeld plaats voor frustratie. Huizing moest op de 11e (zijn 2e hole), 14e en 17e hole een double bogey op de kaart zetten. Huizing rechtte op de 2e negen met -1 nog wel enigszins zijn rug. Door een ronde 76 (+4) is de weg naar de cutlijn morgen nog wel een erg lange voor Huizing.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie